Tønsberg kameraklubb på tur til York – Høsten 2023

17 ivrige fotografer ble med på turen. De fleste dro søndag 17. september og returnerte søndag 24., stappfulle av nye inntrykk. Turgruppa hadde planlagt turen i nesten ett år, og hadde kontaktet York Camera Club for å høre om de ønsket å treffe dem, og kanskje vise dem litt rundt.  

Gruppefoto over: Paul Mathieson, York Camera Club

 

Møte med York Camera Club 

Allerede dagen etter ankomsten, møtte seks medlemmer og en hund opp utenfor hotellet og tok dem med på en rundtur. De viste dem steder de aldri ville ha funnet på egen hånd.  York er full av spennende bygninger og trange gater. Det var også ruiner og museer å besøke. I tillegg vandret de på bymuren og fikk et godt overblikk over byen. De ble kjent med en utrolig hyggelig gjeng med felles interesser.  

De fikk også være med på et klubbmøte, der York Camera Club viste en film de hadde laget spesielt for gjestene. Turgruppa presenterte bilder tatt av turdeltakerne, og fortalte om fotoklubben sin. York Camera Club er en liten klubb med 26 medlemmer. Vanligvis har de medlemsmøtene sine digitalt på Zoom men møtet med TKK foregikk i leide lokaler. Etterpå ble de invitert med på pub.  

Utflukter 

Vertskapet ble også med på en flott tur med North Yorkshire Moors Railway, som hadde 50 års jubileum. Turen gikk med damptog fra Pickering Station med stopp i «Aidensfield», eller Goathland, som er det egentlige navnet på landsbyen. Stasjonen er også kjent fra Harry Potter-filmene.  

Planen var å dra videre til den flotte kystbyen Whitby, men på grunn av forsinkelser, rakk de ikke det den dagen. Noen av dem besøkte derfor Whitby dagen etter. Det var en fantastisk fin by, der de fant mange spennende motiver. Noen gikk opp på en høyde der det lå ruiner av Whitby Abbey. Disse ruinene har vært location for Dracula-filmer. Andre leide bil, og besøkte bl.a. Robin Hood Bay, der var det også mye å se og fotografere.

Hobby og vennskap 

De var ute både veldig tidlig og veldig sent for å få bilder av stille gater, gjerne med modell. 

De valgte å spise middag på restaurant alle dager, og selv om de var 17 personer så ordnet det seg alltid med bord. De hadde en kjempefin tur, og ble godt kjent med hverandre, så dette frister til gjentagelse. To fra vertskapet spiste middag med dem den siste kvelden.  

Nå har Tønsberg Kamera Klubb en vennskapsklubb i York, og de kommer på gjenvisitt til Tønsberg i 2024.  

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

1 kommentar

  1. Tove Følid

    Ser ut som en flott tur. Mange spennende bilder .

    Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )