CEWE Photo Award 2023 med gode norske resultater

CEWE Photo Award er verdens største fotokonkurranse med 509 612 innsendte bidrag i år. Bidragene er innsendt fra totalt 54 250 amatør- og profesjonelle fotografer fra 147 land. Konkurransen er delt inn i ti kategorier: Sport, mennesker, landskap, dyr, arkitektur og teknologi, natur, reise og kultur, mat og matlaging, hobby og fritid og luftfoto. Mottoet «Vår verden er vakker», ble i stor grad virkeliggjort. 

Konkurransen arrangeres av CEWE, som er Europas ledende leverandør av bildeprodukter. Arrangøren fristet med mange flotte premier og hvert innsendte bidrag ble belønnet 10 cent til SOS barnebyer. Donasjonen til SOS barnebyer sitt arbeid ble i år hele 50.961 euro.

– Denne konkurransen er en hyllest til fotokunsten, og til fotografer fra alle verdens hjørner. Årets bidrag har et utrolig høyt nivå. Bildene gir oss nye perspektiver til ettertanke, viser oss at verden vi lever i er fantastisk, og samtidig minner oss på alt vi har å ta vare på, forteller Lisbeth Bjerknes, markedsdirektør i CEWE Skandinavia.    

Prisbelønt nordmann i juryen 

Jurylederen Michel Comte og hans team av fotografer og eksperter fra hele verden må ha hatt en både vanskelig og givende jobb med juryering av alle disse bildene. Michel Comte, har utmerket seg internasjonalt gjennom fotografering av alt fra modeller for Vogue til fjellandskaper og krigsherjede regioner.  

I år var den norske prisbelønte naturfotografen og biologen, Audun Rikardsen, med i juryen. Han er svært imponert over de mange bidragene. 

– Det har vært en ære å sitte i juryen. Nivået er utrolig høyt, og jeg er mektig imponert over både profesjonelle- og amatørfotografer som har lagt sjela si i bildene sine, sier Rikardsen. 

 

Sterke bidrag fra Norge 

I årets konkurranse har to norske fotografer fått bilder med plassering nummer 11 – 30. Bildene er tatt av Olav Thokle fra Volda og Roald Synnevaag fra Bergen. Det syns det norske jurymedlemmet er stas. 

– Å oppnå denne plasseringen, av over en halv million bidrag er rett og slett imponerende.  

Rangering 31-1000 

I tillegg har vi 49 skandinaviske bilder med plasseringen 31 – 1000. Det er selvfølgelig litt ekstra stas at nordboerne markerer seg blant så sterk internasjonal konkurranse, sier Rikardsen. 

Fra denne gruppen har vi valgt å ta med bildene nedenfor, men her vil du se flere bilder fra konkurransen. 

Om skribenten

Håkon Trønnes

Medlem i Vingelen Fotoklubb.

1 kommentar

  1. Simen Gjerseth

    Bildet fra kortspillbordet er trukket tilbake så jeg her om dagen. Se Petapixel 13 nov.

    Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )