Nominasjon av filmer til NM i Stavanger Videoklubb

Stavanger Videoklubb har klubbmøte en gang i måneden. Vanligvis er dette på Varatun Gård i Sandnes.  En vanlig klubbkveld består av litt info fra styret om hva som skjer i klubben, i miljøet utenfor klubben, og hvilke planer vi har for innhold på fremtidige klubbmøter. Vi har «Teknisk kvarter» der vi tar opp utfordringer som medlemmene har innenfor filming og redigering. Vi har også «Film på lomma» hvor medlemmene kan vise sine egne ferdige filmer, eller filmer de jobber med. Vi legger også opp til filming på hvert klubbmøte og bruker da ofte en stripe fra tegneserien «Lunch» og deltar som skuespillere selv. Denne redigeres deretter av de som ønsker det.
 
 

Eksperter på eget utstyr

Medlemmene tar med sitt eget utstyr, noe som gjør at de blir kjent med dette og bruker det på riktig måte (ikke bare på auto). De bruker stort sett Blackmagic Davinci Resolve for redigering av film. Vi har hatt, og har fortsatt, egne innslag på møtene om bruken av programmet. De som kan litt mer, lærer de som trenger det. 

 

NM i film

NM i film har stort fokus i klubben, og var hovedtemaet da NSFF Magasins redaktør, Inger Postvoll var på besøk. Mange medlemmer er ganske produktive, så vår klubb leverer mange filmer til NM. Så mange filmer var levert til NM at vi brukte en hel klubbkveld til å se dem, og diskutere dem. Alle medlemmene hadde sett filmene på forhånd, så det ble derfor bare vist 2 minutter av hver film. Mange gode filmer, og mange gode diskusjoner. Det er alltid lærerikt å se andres filmer, og hvilket nivå medlemmer i andre klubber er på. Nå blir det spennende å se hvilke filmer de andre klubbene nominerer.
Stavanger Videoklubb er en produktiv klubb med et meget godt miljø. Vi er nå ca 20 medlemmer der alle bidrar på sin måte. Vi har også et meget godt samarbeid med Sandnes kommune. Året 2022 var «Frivillighetens år» I den forbindelse laget vi 17 korte filmer om forskjellige klubber som driver med frivillig arbeid. Dette var et meget lærerikt prosjekt for oss der vi ble utfordret innenfor alle aspekter på det å lage film.

Foto: Inger Postvoll

Om skribenten

Svein Inge Bang

Formann i Stavanger Videoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )