Felles redigeringsprogramvare for filmproduksjon?

Felles redigeringsprogramvare for filmproduksjon?

I NSFF-klubbene brukes ulike programvarer for håndtering av film/ videopptak/ redigering. For hver enkelt fungerer dette kanskje greit, men det kompliserer ønsket om å gi brukerstøtte blant medlemmene når programvariantene kanskje er 4-5 i tallet.  

Med en felles programvare blir dette svært mye enklere. Man kan da støtte hverandre på telefon; via e-post, ved hjelp av Skype, TEAMS, Zoom når som helst. 

Som om ikke det var nok; man kan ha ”Teknisk kvarter» i medlemsmøter eller særmøter/ Workshops for å styrke felles kompetanse omkring det å lage filmfortellinger. Det handler ikke bare «om å få» gjennom medlemskapet, men å være litt rause og dele sin kompetanse og sine gode (og dårlige) erfaringer med andre. Kun på den måten kan vi alle forbedre oss! 

Stavanger Videoklubb og Bergen Fritidsfilmere har i de seneste år satset på opplæring i DaVinci Resolve som er en innholdsrik programvare som i gratisversjonen vil tilfredsstille de aller fleste behov for den jevne fritidsfilmer. DaVinci Resolve fra Black Magic Design; gratisversjonen kan man laste ned og bruke uten kostnad – kun mot registrering som bruker. DaVinci Resolve fra Black Magic Design er designet for brukere av alle Windows, macOS og Linux datamaskiner med tilstrekkelige tekniske egenskaper / ressurser. 

Anbefaling for nye brukere; start med gratisversjonen. Om du krever flere eksklusive funksjoner kan du oppgradere og betale for Studio-versjonen av DaVinci Resolve. 

Mange vegrer seg for å bytte programvare; å gå fra noe man kjenner rimelig godt til for å gå til noe som er ukjent. Helt forståelig, men læreterskelen for basisfunksjonene i DavInci Resolve er ikke høy hvis du har brukt redigeringsprogrammer tidligere. Dog skal innrømmes at hvis man søker særfunksjoner/ spesialiteter vil det kreve mer opplæring og dypere selvstudier og / eller kursing. 

Men, er det ikke derfor vi har film-og fotoklubber; for å støtte hverandre, for å dele egne erfaringer og styrke alles kompetanse? 

DaVinci Resolve laster du ned ved å følge underliggende lenke. Velg riktig versjon for Windows eller MacOS; samt om du ønsker gratisversjonen eller STUDIO – versjonen. Nedlasting anbefales kun fra Black Magic Design sine sider:  https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve 

For å ha en funksjonell bruk av DaVinci Resolve bør du ha en relativt ny datamaskin som behersker vicdeoredigering / bildebehandling; som har et egnet skjermkort for video og 16GB internminne (RAM). 

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )