ANSFF til Ketil Plassgård

Ketil Plassgård

Ketil Plassgård

I slutten av juni var NSFF-styremedlem Rune Hermansen over til Alvdal og delte ut hederstegnet ANSFF til Ketil Plassgård.

Ketil Plassgård begynte å få interessen for foto på begynnelsen av 70-tallet.
— Jeg var en periode medlem av Oslo Kamera Klubb. Der traff jeg Rolf Støa og Harry Nilsen. Vi bestemte oss for å starte egen klubb, som vi kalte Phototeam. Med oss fikk vi med blant annet Espen Tveit og et par–tre til.

Første gang det ble tillatt å sende inn fotografier til Høstutstillingen fikk alle de fire navngitte fra Phototeam antatt bilder — Espen Tveit sågar to. Det ble antatt totalt 17 fotografier det året, så en pott på fem var ikke dårlig av en og samme klubb!

Phototeam ble imidlertid oppløst rundt 1984. Så startet Rolf Støa og Plassgård en ny klubb kalt Fo2, som varte et par år. Deretter var det slutt med fotoklubbaktivitet for en stund.

— Jeg ble premiert en rekke ganger under denne tiden, og vant blant annet A-Magasinet sin store årlige fotokonkurranse. En gevinst var en tur til østen; Japan, verdensutstillingen på Okinawa, Hong Kong, og Thailand med Canon, og mye annet. Jeg var vel en liten konkurranse-jeger den gangen. Så sluttet jeg å ta bilder for min egen del i mange herrens år, før jeg flyttet til Alvdal og var med å starte Alvdal fotoklubb 23. november 2010.

Plassgård har jobbet som Art Director i et reklamebyrå og en rekke magasiner opp gjennom årene. Noe fotografering har det nok blitt i jobbsammenheng også. Vi gratulerer med hederstegnet!

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )