ANSFF til Ketil Plassgård

Ketil Plassgård

Ketil Plassgård

I slutten av juni var NSFF-styremedlem Rune Hermansen over til Alvdal og delte ut hederstegnet ANSFF til Ketil Plassgård.

Ketil Plassgård begynte å få interessen for foto på begynnelsen av 70-tallet.
— Jeg var en periode medlem av Oslo Kamera Klubb. Der traff jeg Rolf Støa og Harry Nilsen. Vi bestemte oss for å starte egen klubb, som vi kalte Phototeam. Med oss fikk vi med blant annet Espen Tveit og et par–tre til.

Første gang det ble tillatt å sende inn fotografier til Høstutstillingen fikk alle de fire navngitte fra Phototeam antatt bilder — Espen Tveit sågar to. Det ble antatt totalt 17 fotografier det året, så en pott på fem var ikke dårlig av en og samme klubb!

Phototeam ble imidlertid oppløst rundt 1984. Så startet Rolf Støa og Plassgård en ny klubb kalt Fo2, som varte et par år. Deretter var det slutt med fotoklubbaktivitet for en stund.

— Jeg ble premiert en rekke ganger under denne tiden, og vant blant annet A-Magasinet sin store årlige fotokonkurranse. En gevinst var en tur til østen; Japan, verdensutstillingen på Okinawa, Hong Kong, og Thailand med Canon, og mye annet. Jeg var vel en liten konkurranse-jeger den gangen. Så sluttet jeg å ta bilder for min egen del i mange herrens år, før jeg flyttet til Alvdal og var med å starte Alvdal fotoklubb 23. november 2010.

Plassgård har jobbet som Art Director i et reklamebyrå og en rekke magasiner opp gjennom årene. Noe fotografering har det nok blitt i jobbsammenheng også. Vi gratulerer med hederstegnet!

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Vinnerne i NSFF x CEWE Photo Award 2021 er kåret! 24. juni 2021
  CEWE Japan Photo har avsluttet årets Photo Award, og i den norske delkonkurransen var det Bjørn Engen som gikk av med seieren. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Webcast søndag 27. juni kl 16: NM i film 24. juni 2021
  For første gang skal NM i film med resultater, kommentarer og filmklipp sendes fra NSFF.no nettsider. Følg med på søndag! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF medeier i Norsk naturfotofestival 20. juni 2021
  Det ble i generalforsamling for Norsk naturfotofestival 14. juni vedtatt at NSFF via aksjeemisjon tilbys å gå inn som aksjonær og medeier. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Fotokonkurranse i regi av Gildeskål fotoklubb og CEWE 13. juni 2021
  Gildeskål fotoklubb arrangerer åpen nasjonal fotokonkurranse i samarbeid med CEWE. Tema for konkurransen er "Å eg veit meg eit land". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF intranett utvidet med seksjon om barne- og ungdomsarbeid 7. juni 2021
  Ungdomsarbeid er en hard nøtt å knekke for de fleste fotoklubber. På Bryne har de fått det til, og nå deler de generøst sine ideer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )