Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Lørdag og søndag 17.-18. oktober hadde Harstad fotoklubb workshop i portrettfotografering med naturlig lys, der vi lærte noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs.

Å ta gode portretter handler om å beherske flere elementer – som god kommunikasjon, å vurdere lyset, finne flotte omgivelser og bakgrunner utendørs – og litt om kamerainnstillinger. Bjørn Joachimsen demonstrerte i tillegg hvordan deltakere kan forbedre og justere portrettbildene med enkle grep, ved hjelp av redigeringsprogram som Snapseed og Lightroom Classic.

Undervisningen foregikk i form av fellesvisning i felt, samt at deltakerne fikk øve seg på egen hånd. I øktene med eget arbeid med kamera fikk deltakerne veiledning underveis. Vi fotograferte både uten- og innendørs i Harstad.

Tusen takk til Lise Mortensen, Mona Noor, Kasey Babu og teaterlinja ved Harstad folkehøgskole som stilte opp som modeller.
Takk går også til Støperiet Harstad for lån av lokale, EGON Harstad for pizza til deltakerne, samt til Thon Hotel.

Kursholder: Bjørn Joachimsen (les også NSFF sin presentasjonsside av Joachimsen)

Alle bilder og video tatt av Patty Thorbergsen

Om skribenten

Patty Thorbergsen

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NSFF medeier i Norsk naturfotofestival 20. juni 2021
  Det ble i generalforsamling for Norsk naturfotofestival 14. juni vedtatt at NSFF via aksjeemisjon tilbys å gå inn som aksjonær og medeier. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Fotokonkurranse i regi av Gildeskål fotoklubb og CEWE 13. juni 2021
  Gildeskål fotoklubb arrangerer åpen nasjonal fotokonkurranse i samarbeid med CEWE. Tema for konkurransen er "Å eg veit meg eit land". Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF intranett utvidet med seksjon om barne- og ungdomsarbeid 7. juni 2021
  Ungdomsarbeid er en hard nøtt å knekke for de fleste fotoklubber. På Bryne har de fått det til, og nå deler de generøst sine ideer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oslo Kamera Klubb 100 år — bli med i jubileumskonkurransen 30. mai 2021
  Oslo Kamera Klubb inviterer alle medlemmer i NSFF til en nasjonal fotokonkurranse høsten 2021. Konkurransen er godkjent av NSFF og gir nasjonale NFFF poeng. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oslo Kamera Klubb fantastiske 100 år 16. mai 2021
  Oslo Kamera Klubb fyller hundre år i 2021 og i den forbindelse arrangeres storslagen jubileumsutstilling. Morten Krogvold åpner utstillingen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )