Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Lørdag og søndag 17.-18. oktober hadde Harstad fotoklubb workshop i portrettfotografering med naturlig lys, der vi lærte noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs.

Å ta gode portretter handler om å beherske flere elementer – som god kommunikasjon, å vurdere lyset, finne flotte omgivelser og bakgrunner utendørs – og litt om kamerainnstillinger. Bjørn Joachimsen demonstrerte i tillegg hvordan deltakere kan forbedre og justere portrettbildene med enkle grep, ved hjelp av redigeringsprogram som Snapseed og Lightroom Classic.

Undervisningen foregikk i form av fellesvisning i felt, samt at deltakerne fikk øve seg på egen hånd. I øktene med eget arbeid med kamera fikk deltakerne veiledning underveis. Vi fotograferte både uten- og innendørs i Harstad.

Tusen takk til Lise Mortensen, Mona Noor, Kasey Babu og teaterlinja ved Harstad folkehøgskole som stilte opp som modeller.
Takk går også til Støperiet Harstad for lån av lokale, EGON Harstad for pizza til deltakerne, samt til Thon Hotel.

Kursholder: Bjørn Joachimsen (les også NSFF sin presentasjonsside av Joachimsen)

Alle bilder og video tatt av Patty Thorbergsen

Om skribenten

Patty Thorbergsen

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Norgesmeister i foto 2020 16. november 2020
  Norgesmeister i foto 2020 er den som samanlagt har oppnådd flest poeng i vår- og haustrunden av NM. Også i år var det ein klar vinnar. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat haustrunden av NM i foto 2020 16. november 2020
  I haustrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 5020 bilder fordelt over åtte klassar, inkludert ungdomsklassen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til 15th FIAP Clubs’ World Cup 11. november 2020
  Man kan nå sende inn til klubb-VM i amatørfotografi; 15th FIAP Clubs' World Cup. I fjor deltok syv norske — blir din klubb med i år? Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 5th Nordic international circuit 2020 22. oktober 2020
  Det nordiske forbundet, NFFF, innbyr til femte Nordic international circuit.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om innlevering til Årets klubb 2020 19. oktober 2020
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid for deltakelse i Årets klubb 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)