Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Harstad fotoklubbs workshop i portrettfotografering med Bjørn Joachimsen

Lørdag og søndag 17.-18. oktober hadde Harstad fotoklubb workshop i portrettfotografering med naturlig lys, der vi lærte noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs.

Å ta gode portretter handler om å beherske flere elementer – som god kommunikasjon, å vurdere lyset, finne flotte omgivelser og bakgrunner utendørs – og litt om kamerainnstillinger. Bjørn Joachimsen demonstrerte i tillegg hvordan deltakere kan forbedre og justere portrettbildene med enkle grep, ved hjelp av redigeringsprogram som Snapseed og Lightroom Classic.

Undervisningen foregikk i form av fellesvisning i felt, samt at deltakerne fikk øve seg på egen hånd. I øktene med eget arbeid med kamera fikk deltakerne veiledning underveis. Vi fotograferte både uten- og innendørs i Harstad.

Tusen takk til Lise Mortensen, Mona Noor, Kasey Babu og teaterlinja ved Harstad folkehøgskole som stilte opp som modeller.
Takk går også til Støperiet Harstad for lån av lokale, EGON Harstad for pizza til deltakerne, samt til Thon Hotel.

Kursholder: Bjørn Joachimsen (les også NSFF sin presentasjonsside av Joachimsen)

Alle bilder og video tatt av Patty Thorbergsen

Om skribenten

Patty Thorbergsen

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )