Medlemsmøter i koronatider

Medlemsmøter i koronatider

I disse tider, der mye av forskjellige møteaktiviteter ligger nede for telling på grunn av koronaviruset, må man forsøke å tenke litt alternativt for å holde humøret og aktivitetene oppe!

I Sandnes fotoklubb fikk dyktige klubbmedlemmer i stand en fin måte å kunne avholde klubbmøter på, uten å måtte treffes fysisk. Sist torsdag, da vi skulle ha klubbmøte, måtte vi finne på noe nytt og spennende. Det ble da laget en digital møteplattform ved hjelp av programmet Microsoft Teams, der vi fikk med oss 13 av klubbens medlemmer i et nettmøte. Vi vet allerede at vi skal få med oss enda flere til mai-møtet, som også mest sannsynlig må avholdes på denne måten?

Bildene til kveldens klubbkonkurranser hadde vi sendt inn via e-post på forhånd. Vi fikk snakket i lag, og vi fikk kommentert og diskuter alle bildene som var sendt inn.

Dette var ikke så veldig vanskelig å få i stand, og kan anbefales. Kan nevne at vi hadde med oss både unge tenåringer og folk som er godt oppi åttiårene på dette møtet! Vi synes det er viktig å holde moralen og humøret oppe, så derfor var dette en både god og viktig ting å få til.

Håper andre klubber også blir inspirert til å prøve å få til samme eller lignende løsninger i sine klubber?

Bildet som er lagt ved her, var vinnerbildet i sort/hvittklassen, og er tatt av klubbmedlem Cato Berge.

Dette tipset til gjennomføring av medlemsmøte ble opprinnelig delt på facebookgruppen for klubbstyrer av nestleder i Sandnes fotoklubb John Bjørklund.

Medlemsmøte Arendal fotoklubb, via Zoom

Arendal fotoklubb følger opp, her med klubbleder Helge Akers ord:

Det skal mer til enn en et virus for å knekke fotoaktivitetene i Arendal Fotoklubb. Vi har til nå gjennomført utvelgelse av bilder til klubb-NM, gjennomført medlemsmøte med ca. 20 deltagere og nå sist hatt gjennomgang av funksjoner i Adobe Photoshop.

Ved alle disse gangene har vi benyttet Zoom som verktøy for våre videomøter, noe som har fungert veldig bra.

Medlemsmøtet 31. mars ble gjennomført med alle våre «vanlige» aktiviteter, bortsett fra kaffepause og utlodning. Det som var spesielt var at alle deltagerne satt hjemme foran hver vår PC/mobiltelefon.

Bilde over er fra medlemsmøtet.

Online medlemsmøte med Stavanger fotoklubb

Stavanger Fotoklubb online! Innsendt av Rune Helliesen:

Siste tirsdag hver måneden samles fotoentusiaster på Jåttå mellom Stavanger og Sandnes for å dele fotokompetanse og stemme frem månedens beste medlemsbilder. Denne uken ble møte ble flyttet «online», på grunn av forbudet om å samles i grupper på mer enn fem personer.

Med kaffekoppen klar fra «hjemmekontoret» koblet 17 medlemmer seg på nett og gjennomførte medlemsmøte som vanlig ved hjelp av møteverktøyet Zoom. Formannen hadde som vanlig god informasjon og oppfordret til å bruke denne perioden til å ta bilder på turer og prøve ut ulike fotoprosjekter. Det ble informert om lokale fotomuligheter og konkurranser både i regi av NSSF og Rogaland naturvernforbund som er aktuelle nå i april. Videre er det kjekt at klubbens medlemsgruppe blir brukt til å dele gode tips og online treninger, samt avtale felles fototurer.

Hovedhensikten med medlemsmøtene er kunnskapsdeling og læring gjennom vurdering og tilbakemelding på medlemmer egne bilder. Tilbakemelding ble gitt på teknikk, kvalitet og budskap, og innspill som kan heve kvaliteten på bilder blir alltid godt mottatt. Over tid har dette ført til en markant kvalitetsøkning på alle medlemmers bilder, noe som kan ses på nettsiden.

Skulle det fortsatt være restriksjoner på fysiske møter i slutten på april, var medlemmene samstemt om at det definitivt blir nytt online møte.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Nestleder i NSFF, redaktør for NSFF Magasin og nsff.no. Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Velkommen til 1. Digitalis 2020 5. juli 2020
  Fotoklubben Digitalkameratene inviterer til sin første nasjonale fotokonkurranse for digitale bilder. Innleveringsperiode er 1. august–20. oktober 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden NM i foto 2020 16. juni 2020
  I vårrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 4922 bilder. Samanlagtresultata er endelig klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NM i Film under juryering 9. juni 2020
  Hvem juryerer NM i Film 2020? Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP-magasin 10 er ute 7. juni 2020
  FIAP har de siste fire årene gitt ut eget medlemsmagasin, FIAP News, og nå er utgave 10 publisert. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 17.mai utenom det vanlige 16. mai 2020
  Film 17.mai  slik det er i år! Filmutvalget ønsker at du sender inn din 17.mai-film! I år blir 17.mai helt spesiell. De store samlingene er borte, men det er mange fine lokale ting som skjer. Film det – levér filmen inn i vårt innleveringssystem. Selvsagt er det gratis. Det vanker en liten premie (eller to) […]

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
 • NFM2020-Resultater 15. mai 2020
  NFM2020-Resultater Nordisk mester i Fotografi 2020 Farger: Marc Sabat, FinlandMonokrom: Marc Sabat, FinlandAlle i NFFF gratulerer! Premierte (Awards) FargerPremierte (Awards) MonoAksepterte bilder Color og Mono(Sortert på Klass/seksjon, land og etternavn) Vinnere av ‘beste klubb’ Premie: Gullmeldalje + €1000  for hver klasse De tre beste klubbene i hvert land 
 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Innleveringen er avsluttet, og denne gang ble det ‘all time high’, med 560 autorer. Juryen takker for alle bidrag og gleder seg til å starte. Planen er at resultatene skal være klare 15. mai her på vår hjemmeside. Pga. korona/Covid-19, er det en viss risiko for at juryen ikke klarer dette. Vi […]