Klubbprosjekt: Drammen fotoklubb «Tåkestemning» (2015)

Klubbprosjekt: Drammen fotoklubb «Tåkestemning» (2015)

«Tåkestemning» er tittelen på et klubbprosjekt fra 2015 i regi av Drammen fotoklubb.

Prosjektet begynte med en henvendelse fra palliativ avdeling på sykehuset i Drammen. De lurte på om klubben kunne bidra med noen bilder for å pynte opp litt på et par pasientrom samt korridoren. Det sa vi selvsagt ja til, og ble – etter et møte med avdelings-sykepleier – enige om å ikke binde oss til et spesielt tema men at bildene skulle være i gråtoner eller duse fargetoner.

I løpet av det opprinnelige prosjektet ble det tatt en del tåkebilder, og en arbeidsgruppe mente at dette kunne være et fint tema for et NSFF klubbprosjekt.

Deltagerne er prosjektet er: Anngunn Flatebø Dårflot, Asgeir Rølling, Finn Dale Iversen, Hilde Lorentzen , Inger-Lise Johansen, Knut Toft Ødegård , Tania Bækkevold og Tove Lundberg.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Jan Erik Bamrud

Leder i NSFF. EsNSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )