Minuttfilmkonkurranse i Eurofilmfestivalen!

Minuttfilmkonkurranse i Eurofilmfestivalen!

Jeg har tidligere informert om at det nærmer seg påmelding og innlevering til årets Eurofilmforum og Eurofilmfestival. Forhåpentlig kommer det mange gode norske filmer. Nå er det en nyhet til, og det er at det i forbindelse med årets festival også skal arrangeres en minuttfilmkonkurranse!

Det er muligens første gang i Eurofilmer-sammenheng, og forutsetningen for at konkurransen skal gjennomføres, er at det kommer inn minst seks filmer. Det skulle ikke være så vanskelig all den stund filmamatører fra hele Europa kan delta.

En minuttfilm er en film på maksimum 60 sekunder inklusive eventuelle for- og ettertekster. Arrangøren har imidlertid meddelt meg at de aksepterer inntil 10 sekunder tekster hvis selve filmen er på 60 sekunder.

Minuttfilmene skal i motsetning til filmene i den vanlige konkurransen ikke først gjennom et Eurofilmforum. Minuttfilmene sendes derfor direkte til arrangøren av selve Eurofilmfestivalen, som er Filmclub Bludenz i Østerrike. Adressen er: Werner Scheffknecht, Sonnenbergstrasse 2a, A-6700 Bludenz, Østerrike.

Fristen er 1. juli. Det er gratis å delta. Filmene blir vist på selve Eurofilmfestivalen, hvor publikum er jury.

Lurer du på noe, kan du kontakte undertegnede på e-post ryen.gisle@online.no, mobil 481 22 740.

Om skribenten

Jon Gisle

Medlem av Asker og Bærum Videoamatører. Æresmedlem NSFF. Styremedlem og mangeårig president for daværende Norges Smalfilm- og Videoforbund (NSV), styremedlem i Eurofilmer i et par dekader. Prisbelønnet amatørfilmskaper nasjonalt og internasjonalt, jurymedlem i norske og internasjonale konkurranser.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )