Magne Geir Bøe stiller ut i Fotografiens Hus

Magne Geir Bøe stiller ut i Fotografiens Hus

Magne Geir Bøe fra Fotomax Kameraklubb i Kristiansand har månedens utstilling i Fotografiens Hus. Han viser en serie bilder om Maria på 15 år, som har Angelman syndrom. Bildene gir et innblikk i hennes hverdagsliv, sett med en fars fotografiske blikk.

Utstillingen åpnet torsdag 4. januar og vises til 28. januar. Fotografiens Hus har åpningstider:
Tirsdag–fredag kl. 10-16
Lørdag–søndag kl. 12-16
Mandag stengt

Om fotografen

Magne Geir Bøe, født 1963, er fra Asker men har bodd i Kristiansand siden 1995. Han er utdannet lege og spesialist i nevrologi ved Sørlandet sykehus.

Bøe er selvlært fotograf, har deltatt på ulike workshops med bl.a. Arnfinn Johnsen, Torkil Færø og Tone Elin Solholm, Elisabeth Nordeng Aanes og Morten Krogvold. Hans fokus ligger primært på historiefortelling. Sin første utstilling hadde han på Sørlandet sykehus i Kristiansand i 2016. Boken som hører til dette prosjektet ble lansert i september 2017 i Galleri Oddvar Paulsen i Kristiansand, der også en del av bildene til denne utstillingen ble vist. Utstillingen i Fotografiens Hus er hans første separatutstilling.

magneb-foto.com

Om fotoprosjektet

Med prosjektet vil Bøe vise at det går an å leve et godt liv, tross de åpenbare vanskene og manglende evne til selvstendighet. Svart-hvitt er valgt som et virkemiddel for å understreke at Maria lever et annerledes liv. Alle bilder er gjort med analog teknikk.

Selv om utstillingen fokuserer på annerledeshet, ønsker fotografen også å vise likheter med andres liv. Fotoprosjektet ønsker å skape forståelse og empati for dem med et annet liv enn oss selv, og minne oss om menneskers likeverd.

Arbeidet har pågått fra 2015 til 2017 og har foruten utstillingen resultert i en fotobok. Boken kan kjøpes på utstillingen.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )