Våre kursholdere: Bjørn Joachimsen

Våre kursholdere: Bjørn Joachimsen

I artikkelserien der vi presenterer våre dyktige kursholdere (se hele listen her) er vi kommet til Bjørn Joachimsen. Han er det nyeste navnet på kursholderlista, men slett ingen nykommer innen fotografi eller kompetanseformidling! I skrivende stund er han ikke tilknyttet noen klubb, men han har tidligere vært medlem i Tromsø Fotoklubb, Tønsberg Kamera Klubb og Oseberg Photo Society.

Bjørn Joachimsen plukket første gang opp et kamera i 1981, og er siden blitt fotograf på heltid – som for flere av våre kursholdere handler det om foto nærmest døgnet rundt. 50-åringen kommer fra Helgeland og har bodd i Nord-Norge nesten hele livet, men er nå bosatt på Nøtterøy.

Drives av en iver over å lære og oppdage

– Fotografi var utrolig spennende å oppdage tidlig i tenårene, forteller han.
– Jeg har innsett at jo mer jeg lærer, jo mer ser jeg at det gjenstår å lære. Jeg trives veldig godt ute i naturen med kameraet, og forsøker alltid å være på skattejakt. Med det mener jeg å utforske det mange ellers går forbi.

Bjørn Joachimsen

Bjørn jobber med mange ulike uttrykksformer og sjangere, men søker alltid å skape bilder som vekker engasjement hos betrakteren. – Jeg ønsker å lage bilder som «drar» folk inn i en opplevelse eller situasjon og skaper en opplevelse av tilstedeværelse.
Bildene viser han frem som del av undervisningen på kurs, samt på nettside og sosiale medier.

Inspirasjon finner Joachimsen hos fotografer som John Sexton og Michael Kenna.
– De er noen mestere i sort/hvitt, og står begge for en enkel og tydelig stil, begrunner han.

Deler gjerne natur- og fotoopplevelser med andre

– Naturopplevelser og reiser inspirerer meg. Selv om jeg ofte fotograferer alene, trives jeg veldig godt med fotografering sammen med andre fotografer – enten de har det som yrke eller hobby. En tur med Bård Løken i Láhko nasjonalpark i Salten hadde vært bra! Jeg drømmer også om å dra til USAs canyons og fjellrike nasjonalparker.

Et utvalg av Joachimsens bilder

Klikk på bildene nedenfor for å se i stort format:

Egen fotobakgrunn

– Jeg har deltatt på en rekke kurs og workshops, og har arbeidet som profesjonell fotograf siden 1997. Jeg har fotokurs som det mest sentrale i min virksomhet som fotograf i dag. Det er utrolig inspirerende å reise rundt i hele landet og lære bort det jeg kan innen fotografi til deltakerne.

Ambisjoner for kursene

– Først og fremst håper jeg at deltakerne sitter igjen med inspirasjon og fotoglede. Deretter en del kunnskaper som er nyttig å ha med seg, både når det gjelder de kunstneriske og tekniske sidene ved fotografering. Jeg er opptatt av at kunnskapene man tilegner seg skal være konkrete og «matnyttige».

I etterkant av kurs kan deltakerne når som helst kontakte Bjørn for oppfølging. Han har også satt opp en lukket Facebook-gruppe der de kan søke råd.

Joachimsen samarbeider ofte med andre fotografer, og har holdt kurs sammen med blant andre David Beckstead, Bjørn Opsahl, Jens Haugen, Bård Løken, Lars Andreas Dybvik, Magnus Reneflot, Trine Bjervig og Kate Monica Myrmellom. Han utvikler stadig nye og spennende kurskonsepter og kurssteder, både for begynnere og viderekomne innen fotografi.

Kurskatalog

Bjørn sine kurs spenner over et bredt felt og omfatter blant annet:

  • portrettfoto
  • action
  • landskap
  • Lightroom
  • Photoshop
  • sort/hvitt-foto med både digital og analog teknikk

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )