Kragerø Fotoklubb fotorace 2017

Kragerø Fotoklubb fotorace 2017

Under vår siste klubbsamling første halvår har vi alltid aktiviteten fotorace. Ved oppmøte foretar vi trekning av tre temaer, deretter har man tre timer til å fotografere. To bilder fra hvert tema må leveres innen kl. 23.59 dagen etter. Det er kun tillatt med fargekorrigering av bildene, men hovedutfordringen ligger nok i at temaene ikke blir kjent før fotoracet starter.

Til årets fotorace møtte det 10 medlemmer som alle gjennomførte. De tre temaene var «Rør», «Landevei» og «Sko/støvler».

Til juryering av bildene er vi så heldige å kunne bruke fotograf Jan Hasseleid, som er lærer i Visuell kommunikasjon ved en videregående skole. Han presenterer bildene for avgangsklassen og lar de bedømme dem. Dette har vi hatt gjensidig nytte av i mange år allerede – vi får gode tilbakemeldinger og elevene får trening i å bedømme bilder.

På vårt medlemsmøte nå i slutten av oktober hadde vi besøk av Jan Hasseleid hvor han da presenterte resultatet. Klassen hadde plukket ut de tre beste innen hvert tema. Hasseleid var meget imponert over nivået på bildene denne gangen, og synes han ser fremgang fra år til år på hva vi presterer. Det er alltid hyggelig med slike tilbakemeldinger, det er med å stimulere til videre satsing på fotografering!

 • 1. plass i tema «Rør» gikk til Svein I. Ask
 • 1. plass i tema «Sko/støvler» gikk til Terje Isaksen
 • 1. plass i tema «Landevei» gikk til Odd Halsen

Vi gratulerer vinnerne!

Kragerø Fotoklubb – med foto i fokus gjennom fire tiår

Kragerø fotoklubb ble dannet i 1971. Vi har hverken krav til fotoutstyr, kompetanse eller alder. Det eneste du behøver er en interesse for fotografi! Klubbens formål er å fremme interessen for foto som uttrykksmåte og kunstform. Komme sammen med mennesker som har samme interesse, diskutere foto og ha det trivelig sammen i et sosialt godt miljø.

Du er hjertelig velkommen til å møte opp på neste fotomøte!

Om skribenten

Arvid Randahl

Medlem og kasserer i Kragerø fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )