Tromsø Fotoklubb arrangerer høstutstilling

Tromsø Fotoklubb arrangerer høstutstilling

Lørdag 10. september åpnet Tromsø Fotoklubb sin høstutstilling i Storgata i Tromsø. Dette skjedde i forbindelse med arrangementet ”Frivillighet i Sentrum”, de byens klubber og frivillige organisasjoner får vise seg fram.

Høstutstillingen arrangeres for første gang i år, men planen er at dette skal bli en årlig hendelse.

Tromsø Fotoklubb er en av landets største fotoklubber og holder et høyt aktivitetsnivå med medlemsmøter, kurs, studioaktiviteter, turer og med ei aktiv analoggruppe.

Utstillinga gir et godt innblikk i mangfoldet i klubben med naturfoto, portretter, studioarbeid og eksperimentell foto.

I tillegg til 30 bilder fra klubbens medlemmer stilles det ut ni analoge bilder fra vårt prosjekt ”Folk i Nord”.

Høstutstillinga skal senere vises i lokalene til en av byens største bil- og båtforhandlere, på en av byens kafeer og med finale på byens største kjøpesenter rett oppunder julehandelen.

Drivkraft for utstillinga er klubbens konkurranse- og utstillingsansvarlige – den ustoppelige Torbjørn Tiller. Medlemmene har sjøl montert og satt opp utstillinga i felles dugnad.

Tromsø fotoklubb

Tromsø Fotoklubb ble opprinnelig stiftet på 1930-tallet, men hadde noen års opphold fra ca 1960. Aktiviteten ble tatt opp igjen i 1975, og klubben har vært drevet uavbrutt siden da. Klubben er i dag landets 2. største med over 250 medlemmer. Klubben ble stiftet med et utmerket formål – å fremme interessen for fotografi som uttrykksform og kunstform i Tromsø – og er en møteplass for alle fotointeresserte. Alt fra ferske amatører til profesjonelle fotografer bidrar med bilder, kommentarer, kunnskap og erfaringer. Vi har høy kursaktivitet og mange aktive medlemmer som bidrar til et inkluderende og trivelig fotomiljø i byen vår.

Første torsdag i måneden arrangeres det medlemsmøte med foredrag, bildevisning og konkurranser. Tromsø fotoklubb har eget klubblokale med studio og mørkerom på Stakkevollveien 39, vis-a-vis Eurospar. Alle med interesse for fotografi er velkommen som medlem i klubben!

Tromsø Fotoklubb

Om skribenten

Tor Gunnar Lehne

Medlem i Tromsø Fotoklubb. Tidligere verv i NSFF: regionkontakt for Troms og Finnmark, koordinator for regionkontaktene, leder av Konkurranseutvalget, medlem av NSFF Hovedstyre. Tor Gunnar Lehne døde sommeren 2019.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )