Dokumentarfilm: Da byen brant

Da byen brant: Bergen Fritidsfilmere lager i disse dager dokumentarfilm fra markeringen av at det er 100 år siden den siste av de større bybranner i Bergen; en gedigen brann i byen som på en stormfull natt forandret byen for alltid. Datoen var 15. januar 1916.

Da byen brant: Katastrofen iaktas av bergenserene

Da byen brant: Katastrofen iaktas av bergenserene

Samarbeid med brannvesenet

Klubben samarbeider tett med Bergen Brannvesen, som gjorde en formidabel innsats en stormfull vinterdag i januar 1916 da store deler av Bergen by ble lagt i aske. Dette er et interessant filmprosjekt for klubben, Bergen Brannvesen og byen. Dokumentasjon av historiske hendelser er viktig mht. de kommende generasjoner, som bør kjenne historien på både godt og vondt.

Da byen brant. Foto Jim Hansen - Bekkalokket Fotoklubb

Da byen brant: Hest og kjerre fra verktøyet man hadde å rutte med i 1916.. Foto Jim Hansen – Bekkalokket Fotoklubb

Prosjektstyring

Prosjektet er på sett og vis delt i to deler:

  • Dokumentasjon av 100-års markeringen.
  • Dokumentasjon på byvandringen gjennom de bydeler som ble flammens rov i 1916.
Da byen brant: Stigebil med stige av tre...

Stigebil med stige av tre… Foto: Fra videokamera ved Tord Hatland.

Bergen Fritidsfilmere

Bergen Fritidsfilmere (tidl. Bergen videoamatører)

Bergen Fritidsfilmere er en klubb som har som mål å fremme faglig utvikling og et sosialt miljø omkring det å lage film på fritiden. Vi arrangerer arbeidsmøter og klubbkvelder med undervisning, film og diskusjoner. Klubben har nær 40 medlemmer, som sammen utvikler sin inspirerende hobby. I februar 2014 feiret vi 60-årsjubileum. I NM i film har klubben mottatt flere solide plasseringer, med palleplass for flere fiksjonsfilmer.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )