Digital Historiefortelling med Jo Raknes

Bergen Fritidsfilmere har gjennomført et 6 timers gratisseminar med Jo Raknes for sine medlemmer; «HISTORIEFORTELLING; VERKTØY OG METODER FOR BEDRE FILM».

Kursleder Jo Raknes har erfaring fra både radio og fjernsyn og har figurert både foran og bak kamera. I NRK Oslo der han nå er, har han jobbet i kulturredaksjonen og i redaksjon for barn og ungdom.

Jo Raknes presenterte for våre medlemmer noen av de verktøy og metoder som NRK bruker for å lage best mulige programmer. Dette er metoder som og er gode sjekkpunkt og utviklingsverktøy også for oss fritidsfilmere.

Verktøyene kan også brukes til dramatisering av manus. Dette var den spennende agendaen:

 • Innhold i verdensklasse.
 • Hvordan jobber NRK, NABC-metoden.
 • Storytelling; historiefortellerverktøyet.
 • Gruppearbeid med eksempler (cases) der vi bruker metoder som er presentert.

Nær 20 av Bergen Fritidsfilmeres medlemmer fikk her også anledningen til å gjøre seg tanker omkring og skape ideer for et mulig klubbfilmprosjekt for 2015/ 2016. Skal man tro flere tilbakemeldinger (og det gjør vi gjerne), så var utbyttet av seminaret stort.

Bergen Fritidsfilmere ønsker å satse på flere kurs og seminarer, hvor vi vektlegger å øke kunnskapsnivået blant fritidsfilmere når det kommer til å evne å fortelle. Formidle det man har på hjertet! Vi tror det er på det punktet det svikter hos filmamatører flest.

Jo Raknes foredrar
Post-It; nyttig verktøy
Flip-Over; enda ikke gått av moten.

Finn-og-Jo_R

Klubbleder i Bergen Fritidsfilmere Finn Wetteland (t.v) takker Jo Raknes for et begivenhetsrikt og svært vellykket seminar om historiefortelling basert på bruk av lyd og bilde.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )