Nasjonalt Film- og Fototreff 2015

Nasjonalt Film- og Fototreff 2015

Tiden var endelig kommet for min første tur til Nasjonalt Film- og Fototreff, og stedet var Bud helt ute i havgapet. Dette var noe jeg hadde sett frem til lenge, og jeg var spent på hvordan det ble både med tanke på foredrag, utflukter og ikke minst den sosiale biten. Men heldigvis var det mange fra min fotoklubb som også skulle være med. Da var det hvertfall kjentfolk der.

Dagen for avreise kom, og det ble fly til Molde og buss derfra til Bud. Reisen gikk fint, og vel fremme var det tid for registrering. Da det var gjort, var det å få seg litt mat så vi måtte raske på for å rekke det. Maten fikk vi hentet på Bryggja i Bud, og vi fikk raspeballer med tilbehør. Nam nam. Så bar det opp på Ergan hvor åpningen skulle foregå.

Nasjonalt Film- og Fototreff 2015. Foto: Janne Monsen

Magnar Fjørtoft

Kl. 18.00 var det offisiell åpning på Ergan, og etterpå var det et flott og inspirerende foredrag av Magnar Fjørtoft om fotoglede, det å ha glede av å ta og å formidle et budskap med bilder. Etter foredraget var det en liten pause med forfriskninger som brus, kaffe, te osv. før neste foredrag.

Nestemann ut var Ole Jørgen Liodden som fortalte om sitt arbeid og sine turer rundt omkring i verden. Det var spennende å høre om måten han arbeidet på, med planlegging og atter planlegging i lang tid i forveien, med å finne opplysninger om arter, levemåten deres og hvor de lever. I tillegg skulle det hentes inn tillatelser til å reise osv. Jeg må innrømme at å få være med på noen av disse turene måtte vært en drøm. Men kanskje kan det bli virkelighet en dag.

Kl. 22.00 var det åpning av NM-utstilling og sosialt samvær på Samfunnshuset.

Jock_Sturges_R

Jock Sturges

Lørdagen kom, og det ble en ny og spennende dag med nye foredrag. Det første foredraget var med Jock Sturges, som er mest kjent for sine nakenbilder og i sort-hvitt. Noen ganger er det bilder i farger, men han foretrekker det sort-hvite som gir en spesiell stemning i bilder. Han har gjennomgått mye i sin karriere med rettssaker osv. med sine kontroversielle bilder av nakne kvinner og barn. Men likefullt var det spennende å høre på han.

Etterpå var det John Colbensen sin tur. Jeg tror jeg skal kalle ham for «Photoshopperen». Han viste bilder der han fortalte om fremgangsmåter med redigering og hva han ønsket å fortelle med bildene sine. Han hadde mange flotte bilder, og jeg kan bare si at det er en stund til jeg er på hans nivå.

JapanPhoto hadde en presentasjon om nyheter som var kommet, og om noen som var på vei. Mye av nyhetene var speilløse kameraer og nye, spennende objektiver, her var det også anledning til å låne å teste utstyr. Det var også informasjon om de forskjellige typer print. I tillegg ble det gitt informasjon om eventuelle rabatter medlemmer har osv., så det var noe for enhver.

Etter foredragene ble det servert varm lunsj på Samfunnshuset, deretter var det visning av 12 bidrag fra årets NM i Film med avstemning for Publikumsprisen. Kl. 17.00 var det bussavgang til Molde og Hurtigruten. Vi skulle være med Hurtigruten fra Molde til Kristiansund, en fin tur som har mange fotomuligheter. Rett etter avgang fra Molde fikk vi et flott lys.

Vel fremme i Kristiansund bar det av sted til Nordic Light-utstillingen, og her fikk vi en fin anledning til å se mange flotte bilder. Men det var sent på kveld, og vi skulle med buss tilbake til Bud med stopp på Atlanterhavsveien. Men mørket hadde innhentet oss, så det var bare noen få som gikk ut for å ta bilder.

Janne Monsen

Søndag var det duket for flere foredrag. Først ut var Roy Mangersnes om sine ekspedisjoner til Svalbard, og vi fikk se mange flotte bilder fra forskjellige steder der.

Etter foredraget var det tid for landsmøtet og fottur rundt Bud for de som heller ville det. Det ble også vist noen bilder fra rundturen. Etter turen var det tid for lunsj, og deretter offentliggjøring av NM-resultater og premieutdeling. Her skulle det deles ut heder og ære til flinke fotografer og filmfolk, og jammen ble det ikke noe på meg også, sååå gøy.

Om kvelden var det klart for festmiddag på Samfunnshuset med 5-retters middag, noe som smakte helt fortreffelig. Det ble en sosial og hyggelig kveld.

Festmiddag_R

Festmiddag på Bud Samfunnshus

NSFF_ledelsen_R

Fra venstre: Tor Henrik Furumyr, Bjørn Riise og Roald Synnevåg

Takk for en flott helg!

Om skribenten

Janne Monsen

Medlem av Bekkalokket fotoklubb og Sotra fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )