Portrett: Aud Elise Sjøsæther

Jeg bor i Trondheim og er født i 1954. Jeg har hatt interesse for foto siden tenårene og ble medlem av Trondhjems Kameraklubb i 2006. Her har jeg hentet kunnskap og inspirasjon, og ikke minst fått mange gode venner. Jeg har hatt noen helsemessige utfordringer men fototurene har alltid gitt meg et positivt fokus.

Jeg finner i grunnen motiver overalt. Alt fra natur, bymiljø og portretter til mer grafiske bilder. Ser at jeg foretrekker det enkle oppbygde bildet, uten for mye etterbehandling. God komposisjon og rene linjer er viktig i bildene mine. Det som ligger mitt hjerte nærmest er svarthvitt-bildet. Her kommer linjeføring og elementer mer til sin rett, uten forstyrrende farger.

I klubbsammenheng ble jeg «Årets fotograf» to år på rad. Ellers har det dryppet noen medaljer i NM i foto, til stor glede og inspirasjon. Nasjonalt kom tittelen ENSFF (Eksellense NSFF). Denne tildeles for «fremragende nasjonal og internasjonal fotoaktivitet». I 2009 sendte jeg mitt første bilde til en internasjonal konkurranse og fikk ett bilde antatt. Det var stort! Ballen begynte å rulle og i år fikk jeg tittelen EFIAP (Excellence FIAP).

Det har vært en artig og spennende reise. Har blitt kjent med fotovenner på tvers av landegrensene og har vært på hyggelige fototurer både i Norge og i utlandet.

«To me, photography is an art of observation. It’s about finding something interesting in an ordinary place… I’ve found it has little to do with the things you see and everything to do with the way you see them.”
Elliott Erwitt.

Aud Elise Sjøsæther

Om skribenten

Aud Elise Sjøsæther

Medlem av Trondhjems Kameraklubb. Konkurranseutvalget NSFF. ANSFF - Artist Norsk Selskap For Fotografi (2014), ENSFF -- Eksellense Norsk Selskap For Fotografi (2014), AFIAP -- Artiste FIAP (2012), EFIAP -- Excellence FIAP (2014).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )