Vestfoldfotografen

Tanken om å dra gang en konkurranse mellom fotoklubber og fritidsfotografer i Vestfold hadde eksistert hos undertegnede noen år. Ideen ble mer konkret etter at Tønsberg Kamera Klubb juryerte «Østfoldfotografen» i 2009.

Vestfoldfotografen: Utstilling Tønsberg Bibliotek (foto: Steinar Bjørseth)

Vestfoldfotografen: Utstilling Tønsberg Bibliotek (foto: Steinar Bjørseth)

Det var imidlertid først i 2013 at ideen ble satt ut i livet. Undertegnede var blitt regionkontakt for fotoklubbene i Vestfold i 2012 og tenkte at en konkurranse mellom klubbene og fotografene kunne være en aktivitet som kunne utvikles og skape flere fellesaktiviteter blant Vestfoldklubbene etterhvert.

Vestfoldfotografen: Utstilling Tønsberg Bibliotek (foto: Steinar Bjørseth)

Vestfoldfotografen: Utstilling Tønsberg Bibliotek (foto: Steinar Bjørseth)

Siden undertegnede stod alene for gjennomføringen første året (2013) ble det valgt et enkelt konsept for konkurransen, der jeg valgte å bruke stort sett de samme reglene som i NM, samme innleveringsmåte, kun 2 digitale klasser med samme tema som NM og innleveringsfrist 14 dager etter NM! Vi hadde også farve og monokrom i samme klasse. Det kostet 100 kroner å delta uansett om du deltok i én eller to klasser, og deltakergebyret ble avsatt til premier og godtgjørelse for arrangørklubb. Man kunne delta med inntil 4 bilder i hver klasse, men vi erfarte at det bør reduseres til 2 eller 3 bilder per klasse.

I 2013 hadde vi innlevering 1. mai og resultatene sendte vi ut på mail ca 15. juni. Så hadde vi premieutdeling på fotografiets dag 25. august. Vi hadde en deltakerprosent på ca 18 % både i fjor og i år og det syntes vi er bra. Jeg kan sterkt anbefale andre regioner å gjøre tilsvarende!

I 2014 er det Tønsberg Kamera Klubb som er ansvarlig for gjennomføringen av konkurransen, tanken er at arrangøroppdraget skal gå på rundgang blant klubbene i Vestfold.

Å gjennomføre selve konkurransen krever ikke noe stort apparat; 2 til 3 personer som fordeler oppgavene og som samarbeider. Oppgavene går ut på å:

  • lage en invitasjon som sendes ut gjennom NSFF-systemet til alle medlemmer i området
  • opprette en mailkonto som brukes til info ut til deltakere
  • opprette en facebookgruppe/side eller lignende for markedsføring og info
  • finne jury og tilrettelegge for denne
  • ordne med gavekort/premier/diplomer og utsendelse av resultater (eventuelt kan en ha en samling)

Utstilling-Tønsberg-Bibliotek-(c)-Steinar-Bjørseth_MG_1037_R

Vestfoldfotografen: Utstilling Tønsberg Bibliotek (foto: Steinar Bjørseth)

Tanken etter endt konkurranse var å forstørre opp et utvalg av bildene (premiebildene pluss 1–2 bilder fra hver klubb) og stille disse ut flere steder i Vestfold som en vandreutstilling som kunne suppleres med lokale klubbers bilder — f.eks. premierte bilder fra den aktuelle klubbens interne konkurranse. Dette fikk vi ikke til i 2013 da vi ikke fikk noe økonomisk støtte til dette.

Bildene ble imidlertid stilt ut på Fotografiets dag og på Tønsberg bibliotek i 3 uker i januar 2014:

Om skribenten

Øyvind Brodersen

Medlem av Tønsberg Kamera Klubb. Initiativtaker til "Vestfoldfotografen". Tidligere regionkontakt Vestfold. EsNSFF (2007).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )