Filmutvalget i NSFF


FILMUTVALGET i NSFF skal primært ivareta filmerens interesser; uansett verktøy; videokamera eller DSLR-kamera. Å lage engasjerende fortellinger basert på god lyd og bilde. Med bilde menes film, stills, grafikk og selvsagt en kombinasjon av disse.

Film har siden århundreskiftet 1800/1900 vært et viktig medium som har engasjert verdenspublikumet i sterk grad. I 2014 er ikke dette engasjementet redusert. Tvert i mot. Vi fortsetter med å dokumentere hverdagen hvor hverdagsdokumentarer kanskje bare får større og større verdi etter som tiden går.

FILMUTVALGET vil fortsatt fokusere på å stimulere til økt kvalitet på hverdagsfilmen. En god hverdagsfilm er basert på historiske lyd- og billedelementer gjort spesielt severdig gjennom klipping/ redigering/ lydbearbeiding med dataverktøy som hjelpemiddel. Alle har vi et film og/ eller fotoverktøy og alle har vi dataverktøy som vi kan bruke til dette.

For den som ikke har tatt steget inn i filmsjangeren, men som besitter verktøyet, så har FILMUTVALGET og de tilsluttede medlemsklubbene noe å tilby mht å bli bedre til å hverdagsdokumentere ved hjelp av lyd/ bilder og film.

Ta kontakt med FILMUTVALGET hvis du vil utvikle deg som filmamatør; du finner nødvendig kontaktinformasjon på NSFF sine sider. Der finner du også kontaktinformasjon til alle film- og fotoklubber tilsluttet NSFF.

Lag film sammen!

Lag film sammen!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vestkysten Fotokamp 2023 – den åttende i rekken! 5. september 2023
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb inviterer alle NSFF-fotografer til 8. Vestkysten Fotokamp 2023. Lever én gang og delta i tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP News august 2023 3. september 2023
  Se augustnummeret av FIAP News som PDF vedlagt denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto høsten 2023 21. august 2023
  Velkommen til NM i Foto 2023, del to, høstrunden Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Stor suksess for de norske landslagene i 2023! 12. august 2023
  Ett ungdomslandslag med bronse, og hederlig omtale til begge de to "voksne" landslagene i årets FIAP-biennaler! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )