Filmutvalget i NSFF


FILMUTVALGET i NSFF skal primært ivareta filmerens interesser; uansett verktøy; videokamera eller DSLR-kamera. Å lage engasjerende fortellinger basert på god lyd og bilde. Med bilde menes film, stills, grafikk og selvsagt en kombinasjon av disse.

Film har siden århundreskiftet 1800/1900 vært et viktig medium som har engasjert verdenspublikumet i sterk grad. I 2014 er ikke dette engasjementet redusert. Tvert i mot. Vi fortsetter med å dokumentere hverdagen hvor hverdagsdokumentarer kanskje bare får større og større verdi etter som tiden går.

FILMUTVALGET vil fortsatt fokusere på å stimulere til økt kvalitet på hverdagsfilmen. En god hverdagsfilm er basert på historiske lyd- og billedelementer gjort spesielt severdig gjennom klipping/ redigering/ lydbearbeiding med dataverktøy som hjelpemiddel. Alle har vi et film og/ eller fotoverktøy og alle har vi dataverktøy som vi kan bruke til dette.

For den som ikke har tatt steget inn i filmsjangeren, men som besitter verktøyet, så har FILMUTVALGET og de tilsluttede medlemsklubbene noe å tilby mht å bli bedre til å hverdagsdokumentere ved hjelp av lyd/ bilder og film.

Ta kontakt med FILMUTVALGET hvis du vil utvikle deg som filmamatør; du finner nødvendig kontaktinformasjon på NSFF sine sider. Der finner du også kontaktinformasjon til alle film- og fotoklubber tilsluttet NSFF.

Lag film sammen!

Lag film sammen!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )