Nordiske fotografer: Lotte Christina Andersen (DK)

Nordiske fotografer: Lotte Christina Andersen (DK)

Jeg heter Lotte Christina Andersen, og er en glad amatørfotograf fra Esbjerg. Mine foretrukne motiver finner jeg i naturen og hva den har å tilby av mønstre, strukturer, farver og kombinasjoner av disse. Det kan være blader, insekter, blomsterknopper eller kanskje barken på et tre. Alt er potensielle motiver for meg og min gode venn, kameraet.

Starten på noe uvurderlig

Min interesse for fotografering startet helt tilbake i tenårene (jeg er nå 45 somre). Jeg tok pådaværende tidspunkt et kveldskurs i fotografering på Esbjergs ungdomsskole og jeg var fascinert av de mulighetene fotograferingen gav meg for å kunne uttrykke meg kreativt. Perioden varte dog kun 1 års tid, innen andre interesser tok over!

Såda jeg fikk mitt første digitalkamera (Nikon D80) 20 år senere, opplevede jeg følelsen av å ha gjenfunnet noe dyrebart. For meg er fotograferingen dyrebar påden måten at jeg kobler av når jeg er i naturen.

Jeg opplever naturen intenst når jeg beveger meg rundt med kameraet mitt (nåværende kamera er et Nikon D300S) og lyder, lukter og synsinntrykk får meg til å glemme tid og sted. Og ikke for å forakte den fantastiske følelsen når et bilde bare sitter rett i boksen, det er den mest fantastiske følelse!

At jeg beskriver meg selv som naturfotograf, betyr ikke for meg at alle mine bilder er naturen som den ses med det blotte øye. Jeg vil nemlig dele opp mine to interesseområder i ”Makro”og ”Eksperimentell”.

Makrofotografering

Jeg fascineres av å kunne utforske naturen helt tett på. Jeg utforsker naturens mønstre, dens fantastiske måte åskape ensartede, strukturerede mønstre på, som ikke umiddelbart kan ses med det blotte øye, men som åpenbares når jeg anvender mitt Nikon 105 mm makroobjektiv. Jeg anvender aldri stativ til mine makrobilder – de er alltid håndholdte, da det gir meg mye større frihet til å komponere og utnytte lyset.

Eksperimentell

Jeg jobber i perioder med å anvende fotografiet som et kreativt medium til å fange bestemte stemninger og følelser. F.eks. bildet Summer, som jeg har satt sammen av forskjellige bilder med det formål å kunne beskrive den varme og dype følelsen som en deilig sommerdag gir meg, og som henfører meg til min barndoms naive og sorgfrie lek. Eller bildet Autum, som er min måte å beskrive livets høst på, hvor ting forfaller, men fortsatt er en periode hvor livet kan være utrolig vakkert og intenst.

Inspirasjon

Hvis jeg skal fremheve en fotograf som har inspirert meg gjennom mine år med kameraet som min beste venn, så vil jeg fremheve Karl Blossfeldt. Blossfeldt viste tilbake i 1928 en samling av bilder fra naturen som han kalte ”Urformen som kunst”–Kunstens arketyper/-former. Hans sort-hvite bilder er mer enn bare et studie av planters mønstre, det er en poetisk fortelling om den symbiotiske tilstand mellom naturen og kunsten. Om uendeligheten av former i planteverdenen.

Lotte Christina Andersen

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )