Terje Idsø – Fikk tildelt NSFF hedersbetegnelse

Vi gratulerer!

Tirsdag den 14. mars fikk Terje Idsø tildelt hedersbetegnelsen av regionskontakten for NSFF, Terje Kolbeinsen.

Terje Idsø har vært medlem av Stavanger Videoklubb i mer enn 20 år. Han forteller at han har funnet temaene i sitt nærmiljøet med blant annet utgangspunkt i egne hobbyer, som modelljernbane og modellbilder.

Videofilming begynte han med i 1985, med lånt kamera. Da var det stort sett bare opptak av familiebegivenheter det gikk på. Redigeringen ble foretatt med kamera, VHS opptaker og en liten miksepult. En tungvint prosess. Da Terje gikk over til digitalt kamera og en iMac i 2000 ble redigeringen en ren og skjær fornøyelse.

– Etter å ha vært i videoklubben noen år fikk jeg sansen for å være med i konkurranser. I konkurransesammenheng har jeg stort sett laget dokumentarfilmer og fiksjonsfilmer som bygger på virkeligheten. Jeg liker godt å ha kontroll med hele filmprosessen. Jeg får en idé, skriver et manus, gjør opptak, redigerer og kommenterer. En del av den kreative prosessen skjer ofte mens jeg går meg en formiddagstur. Da kan jeg få en idé til en ny film eller endringer i en film jeg holder på med. Prosessen er rimelig dynamisk, kan du si.

– I tillegg hadde jeg tatt opp en god del film og tatt mange bilder fra gården før den ble solgt. Gården inneholdt både våningshus, låve, uthus og naust. I naustet hadde først min farfar og deretter min onkel drevet båtbyggeri.

Han stortrives og har mye godt å si om Stavanger Videoklubb, som i alle år, i høy grad, har stimulert hans filminteresse. Det er både et lærerikt, inspirerende og sosialt sett et veldig godt miljø i klubben. En skikkelig trivelig plass med kjempefin ledelse, forteller han ivrig.

Terje Idsø er en inspirator med sin glød og glede, og også en som går grundig til verks, noe som selvsagt gir resultater. Videoen «Du vet aldri» fikk 1. premie i NM 2019 og «Små biler» fikk 1. premie i NM 2018.

– Mitt siste dokumentarprosjekt dreide seg om å lage en historie av gården der min far kom fra. Det var en gård med dokumentert historie tilbake til 1796. Gården inneholdt en god del gamle gjenstander og dokumenter fra rundt 1800 og oppover, samt en mengde fotografier fra 1950 og oppover.

Foto: Inger Postvoll, redaktør NSFF Magasin

Om skribenten

Inger Postvoll

Redaktør av NSFF Magasin. Medlem i Haugaland Fotoklubb og PSA. Initiativtaker til damegruppa Lens Babes.

1 kommentar

 1. ROY morten gleditsch

  Det var på tide at Terje Idsø fikk en slik utmerkelse. Maken til historieforteller på film skal man lete lenge etter.

  Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Norgesmester i foto 2023 5. november 2023
  Vi gratulerer Nina Carlsen som Norgesmester i foto 2023, og Mariusz Redlich som årets ungdomsfotograf 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater NM 2023 høstrunden 5. november 2023
  I høstrunden av NM i foto 2023 ble det levert inn 5415 bilder fordelt på 7 klasser og 49 bilder i ungdomsklassen Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater fra klubb NM 2023 3. november 2023
  Vi gratulerer Bryne fotoklubb som årets klubb! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra høstrunden av NM i foto 2023 16. oktober 2023
  Her er statistikk fra NM i foto, høstrunden 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )