Harstad Fotoklubb med spennende arkitektur-workshop

Arkitektur i Harstad (Patty Torbergsen)

Helgen 23-25. september 2022 arrangerte Harstad Fotoklubb en workshop med tema arkitektur. Denne workshopen var starten på et fotoprosjekt som skal gå over ett år i samarbeid med Harstad Havn. I dette prosjektet skal klubben ta bilder av forskjellige havner, kaianlegg og bygg som Harstad Havn eier og som de ønsker foto og fotodokumentasjon av til sine samarbeidspartnere. Harstad Havn ønsker også bilder for å kunne presentere seg på sin hjemmeside, nett og sosiale media de benytter seg av.

Vi hadde i denne anledning fått tak i den dyktige arkitekturfotografen Tove Lauluten som kick off på dette prosjektet. Lauluten er blant annet kjent som arkitekturfotograf for dokumentasjon av bygging av det nye Munch-museet, fra begynnelse til ferdigstillelse. Et stort og prestisjefylt fotooppdrag av byggeprosjektet som har gått over flere år, og som snart kommer ut i en utgivelse av en flott fotobok i år.

Vi var 16 deltagere med på workshopen som startet fredags ettermiddag, med en presentasjon av Lauluten som arkitekturfotograf og hennes råd på hva som er viktig å ta med seg når man skal ut og fotografere arkitektur.

Alle deltagere på workshopen hadde fått i oppgave å ta med seg tre bilder av arkitektur som var tatt før workshopen. Disse ble gått gjennom i felleskap på fredag.

Lørdag morgen startet med at vi fikk være med en av Harstads Havn havnebåter for å fotografere forskjellige lokasjoner fra sjøsiden. Gruppen var delt i tre grupper og hver gruppe fikk hver sin tur ut med havnebåten. Dette ble en unik mulighet til å få tatt bilder av byen, kaianlegg med mere fra en ny vinkel for oss fotografene.

Vi hadde fått i oppgave av Lauluten å ta arkitekturbilder hvor vi gikk tett på og fikk med oss detaljer i bygg, et mellomformat/miljøbilde hvor vi viste litt mer av bygget og til slutt et oversiktsbilde av objektet. Vi hadde fått med oss gode tips om hva vi skulle se etter og hva vi burde unngå. Et av tipsene var blant annet om å spørre om tilgang til bygg for å komme opp i høyde og få tatt oversiktsbilder, der man ikke fikk dette til fra bakkenivå naturlig. Etter at alle hadde vært ute og fotografert noen timer på lørdag møttes vi igjen i kurslokalet for redigering av bilder og gjennomgang av de utvalgte bildene vi leverte inn fra dagens økt. Lørdag ble avsluttet med en sosial fellesmiddag på Peppes Pizza i byen.

Søndag møttes vi igjen for nye oppgaver og var ute og fotograferte i byen. Vi valgte oss ut et bygg hver hvor vi skulle fotografere med arkitekturbrillene på. Vi møttes på nytt etter ei fotoøkt ute i byen og gikk gjennom bildene i felleskap. Det var mange som oppdaget byen på nytt etter denne workshopen, og fikk åpnet blikket for arkitekturfotografering. Alt i alt en veldig flott, lærerik og inspirerende fotohelg for alle deltakerne.

Om skribenten

Veronika Sund

Medlem i Harstad fotoklubb

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )