Salangen fotoklubb på kreativitetstur til Sandøya

Salangen fotoklubb på kreativitetstur til Sandøya
I mai var Salangen fotoklubb på kreativitetstur til Sandøya utenfor Tromsø. Her er deres reisebrev!

Etter en tids planlegging ble det endelig tur til Sandøya i slutten av mai 2022. Vi dro i samlet flokk, ni medlemmer og venner av Salangen Fotoklubb og av den kreative kunstgruppa Tusenkunstnere.

Sandøya er ei lita øy i Tromsø kommune. Øya har tidligere hatt fiskemottak og fast bosetting – i dag er det kun én fastboende. Det er gjort utgravinger som viser bosetting på øya fra 1300 – tallet. Kirkvær er en spesiell plass med tufter etter kirke, gravsteder og en støpul med klokke. Det blir holdt andakt ute på Kirkvær en gang i året – et populært tiltak.
(Kilde: Wikipedia)

Ei øy med muligheter for mange opplevelser, sjø, strand, fjell – og som denne helga, et fantastisk vær. Reisen er et lite eventyr i seg selv med ferge to timer fra Belvika på Kvaløya og rett ut i det nordnorske øyrike. På flatt hav, som vi hadde, er det en avslappende og fin tur utover.

Sandøya Brygge, der vi bodde, er et nedlagt fiskemottak som er oppgradert til overnattingsplass med ca 20 sengeplasser. God standard med gode senger, sengetøy, fine bad samt gode kjøkkenfasiliteter – så anlegget framstår innbydende. For et par år siden kom «Eventyrlig oppussing» og gjorde kaihuset til et lite eventyrhus, med badstu, glassgolv, glassbord mm. Her kan du nyte maten mens du drømmer med utsikt til tang og tare rett under føttene.

Bryggeeier Rune hadde satt pizzadeig til vi kom, så her var det bare å steike pizza så var første måltidet gjort. Alle fant sine rom, ruslet rundt på bruket og gjorde seg kjent. Etter lang kjøretur, ferge og mange nye inntrykk ble det tidlig kveld, også med tanke på å få en tidlig morgen. Å stå opp på ei øy langt til havs med sol, blankstilla og fuglelyder gir sjelefred. Måsen, ea, tjelden, rødstilken, terna og rypa i lia. Ikke noe kan måle seg!

Etter frokost valgte noen å stikke til fjells, en flott tur med spektakulær utsikt på toppen. Noen valgte Kirkvær, og noen valgte å rusle rundt på hvite sandstrender og bare nyte dagen! Fotografere, samle på skjell og inntrykk!

Rune inviterte på båttur for å se etter midnattssola, etter kalenderen skulle den være på plass nå! Roger, Lill Eva, Anne-Lise og Rune dro ut mot Sørfugløya. Vi fikk ikke sett selve sola, men et eventyrlig lysspill på blankt hav. Lundefugl, teist og toppskarv er fugler vi ofte ser her ute. Her er klipper som stuper i havet og naturen viser sin storhet for oss.

Fotomotivene står i kø, og tusenkunstnerne hentet fram lerret og maling. Vi malte og formet tre store bilder av lundefugl, skarv og hval – motiver vi syntes passet godt her. Bildene ble donert til brygga som takk for flott opphold.

Søndag kveld startet mesteparten av gruppa på hjemturen, men tre ble igjen til onsdag. Det ble stille da hovedgruppa var dratt – vi bare slappet av med soling, rusling i fjæra, og ferdigstilte maleriene. Så dukket en idé opp, vi samlet store skjell som vi malte pupiller på, disse satte vi fast på gresstuer, og vipps var øya full av tusser og troll! Mye latter og barnlig glede skapte disse. Herlig.

Det var et eventyrlig opphold på Sandøya Brygge på eventyrøya Sandøya. Takk alle sammen for et minnerikt opphold!

Anne-Lise, Roger, Randi, Siv, Siv-Heidi, Anita, Inger, Gunn og Lill-Eva

Om skribenten

Anne-Lise Hansen

Medlem i Salangen fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )