Medlemsprosjekt: Willie Jarl Nilsen «Dyrene fra Afrika» (2021)

Medlemsprosjekt: Willie Jarl Nilsen «Dyrene fra Afrika» (2021)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Willie Jarl Nilsens prosjekt fra 2021:

Dyrene i Afrika – et koronaprosjekt

Som barn lærte jeg at jeg kunne leke også når jeg var alene og ikke kunne gå ut. Selv om jeg nå er i den andre enden av mitt liv, har dette vært en lærdom jeg har tatt med meg videre.

Fotografering er en aktivitet som gir meg mye glede. Jeg holder meg aktiv sosialt, fysisk og psykisk. Sosialt ved å være aktiv i fotoklubben og sammen med andre fotovenner. Fysisk, da fotografering får meg til å komme meg ut i skog og mark. Psykisk er jeg aktiv ved å jobbe med fotografering og bildene, slik at jeg også må lære meg ny kunnskap om fototeknikk, redigering og annet. Jeg bruker å si at det forhindrer at jeg må henge på gatehjørnet og bli ungdomskriminell. Jeg er nå 72 år ung, så det er vel litt håp for meg?

Jeg fotograferer ut fra ren egoisme, men dersom jeg kan glede andre med mine bilder, så er det en bonus. At noen liker mine bilder gjør meg selvsagt glad. Om noen ikke liker bildene, men kan gi meg konstruktiv kritikk, gir meg også glede. Da lærer jeg jo noe. Om noen kritiserer bildene eller ikke liker dem på grunn av at de mener det er dårlig fototeknikk eller dårlig redigering, men ikke sier fra til meg, så gir vel dette også en vis glede. Kritikeren kan nemlig glede seg over å være flinkere enn meg. Dermed blir det bonus til alle.

Mitt prosjekt er et resultat av litt lek med gamle og nyere bilder.
For flere år siden, var jeg på reise i Afrika. Alle dyrene er hentet fra bilder jeg tok den gangen. Dyrene er så «omplassert» i mitt lokalmiljø. Noen synes dette er morsomt og andre synes det bare er tøv. Man får mene hva man vil. Jeg har i alle fall hatt litt moro med dette samt også lært meg litt nye redigeringsteknikker. Jeg anbefaler at andre også gir seg tid og lov til å leke.Vi blir aldri for gamle til det!
Det første bildet jeg laget på denne måten, var av et av mine barnebarn og som lekte i snøen med en giraff. Han syntes i alle fall det var et morsomt bilde. Dessverre kan jeg ikke vise dere dette bildet.

Kos dere til tross for koronarestriksjoner. Vær forsiktig og ta hensyn. Foto er moro!

– Willie Jarl Nilsen, Harstad Fotoklubb

Klikk på første bilde for å bla gjennom hele galleriet:

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

1 kommentar

 1. Willie Jarl Nilsen

  Til deg som ser dette.
  Jeg fikk ikke vite at prosjektet mitt ble vist på Nordic Light før det var gått flere måneder. Har heller ikke fått noen tilbakemeldinger om hvordan det ble mott att der. Jeg vil sette stor pris på å få tilbakemeldinger fra deg enten de er positive eller negative, bare de er konstruktive. Dette gjelder enten du så prosjekt på Nordic Light eller har sett det her i Magasinet. Det er jo det man lærer av.Jeg viser forøvrig til min tekst som ledsager prosjektet.
  På forhand takk
  Hilsen
  Willie Jarl Nilsen

  Svar

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )