Medlemsprosjekt: Kari Mikalsen «Camp Art Ranger» (2018)

Medlemsprosjekt: Kari Mikalsen «Camp Art Ranger» (2018)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Kari Mikalsens prosjekt fra 2018:

Camp Art Ranger, mars 2018
Et dokumentarprosjekt

Ingar Aasen – som er hans egentlige navn – er kunstner, født og bor i Fredrikstad. Til stor irritasjon for noen har han etablert en leir, bestående av gamle russiskbygde militærvogner, busser, biler og campingvogner på et jorde utenfor Fredrikstad sentrum. Han har gitt seg selv kunstnernavnet Art Ranger og kaller leiren sin for Camp Art Ranger.

Gjennom de siste 10 år har jeg besøkt leiren med ujevne mellomrom og tatt mange bilder. Jeg har etterhvert blitt kjent med kunstneren.

Selve leiren er som en stor sirkel med diverse kjøretøy. Innenfor der igjen er det masse skrot og annet som han har fått eller hentet på Øra, den lokale søppelplassen i Fredrikstad. Min opplevelse av leiren er et område med mange tablåer. Han er en del av de omgivelsen han omgir seg med og de er hans hjem. Det finnes ikke vann og sanitære forhold. Strøm får han via gamle aggregater. Togvognen han sover i har ovn.

Mitt prosjekt ble å fotografere Ingar Asen/Art Ranger i det som er hjemme for ham.
En takk til Ingar for at han stilte opp på prosjektet mitt.

Kari Mikalsen (HonNSFF, AFIAP), medlem av Fredrikstad fotoklubb og Bekkalokket fotoklubb.

Klikk på bildene for å vise full versjon:

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, HonENFFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22), tidl. nestleder og konst.leder NSFF (2017–22). Webmaster og designer NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )