Fototreff på Dovrefjell 2019

Fototreff på Dovrefjell 2019

Film- og fototreff Dovrefjell 13.–15. september 2019

De fire fotoklubbene i midt- og nordgudbrandsdalen – Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb. Dovrefjell Fotoforum og Linselusa Vinstra – gikk sammen om å arrangere foto- og filmtreff på Dovrefjell. Treffet fikk navnet Nasjonalparkriket Fotofestival, da vi tidligere har hatt treff i Rondane, og nå har bestemt oss for å fortsette å arrangere fototreff i de forskjellige nasjonalparkene som ligger rundt oss annethvert år fremover.

Fredag 13. september var det åpning av treffet. Det ble gjort med foredrag og bildevisning fra Dovrefjell, og presentasjon av tema for treffets fotokonkurranse. Etterpå hadde Sony-ambassadør Ole Christian Salomonsen et foredrag og workshop i nattfotografering.

På lørdag arrangerte vi fire guidede turer med moskussafari. Dette var veldig populært blant deltakerne, og alle fikk sett og tatt bilder av moskus. 

På grunn av uforutsette omstendigheter utgikk innslag fra filmutvalget, men utpå ettermiddagen lørdag fikk treffdeltagerne en presentasjon fra JapanPhoto CEWE før det var klart for festmiddag på Hjerkinnhus.

Med aktiviteter i norsk fjellheim er været en viktig men samtidig uforutsigbar faktor; programposten Vandring i mørket til Viewpoint Snøhetta måtte dessverre utgå. Den ble imidlertid erstattet med hyggelig sosialt samvær på Hjerkinnhus!

Søndagen startet med at Nasjonalparkriket Reiseliv fortalte om hvordan de arbeider med foto og film i alle kanaler. Deretter presenterte Marit Nyhus – en ung lokal fotograf med utdannelse fra Wales – sin måte å jobbe på og viste bilder fra sin portefølje.

Under treffet hadde vi også to fotoutstillinger; en deltakerutstilling og en utstilling satt opp av arrangørklubbene for å vise bredden i fotomiljøet i Gudbrandsdalen.

Treffet ble avsluttet med premiering av treffkonkurransen og deltakerutstillingen.

Etter treffet har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de 70 deltakerne som var på treffet. En viktig lærdom å ta med seg videre er at senere treff må ha felles plass for overnatting, da de som bodde lengst unna ikke fikk den helt store treff-følelsen.

Vi er allerede i startgropa for å arrangere treff i Jotunheimen i 2021!

Bildene i artikkelen er tatt av treffdeltagere under treffet, se også denne flotte fotobloggen med treffrapport.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Velkommen til 1. Digitalis 2020 5. juli 2020
  Fotoklubben Digitalkameratene inviterer til sin første nasjonale fotokonkurranse for digitale bilder. Innleveringsperiode er 1. august–20. oktober 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden NM i foto 2020 16. juni 2020
  I vårrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 4922 bilder. Samanlagtresultata er endelig klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NM i Film under juryering 9. juni 2020
  Hvem juryerer NM i Film 2020? Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP-magasin 10 er ute 7. juni 2020
  FIAP har de siste fire årene gitt ut eget medlemsmagasin, FIAP News, og nå er utgave 10 publisert. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 17.mai utenom det vanlige 16. mai 2020
  Film 17.mai  slik det er i år! Filmutvalget ønsker at du sender inn din 17.mai-film! I år blir 17.mai helt spesiell. De store samlingene er borte, men det er mange fine lokale ting som skjer. Film det – levér filmen inn i vårt innleveringssystem. Selvsagt er det gratis. Det vanker en liten premie (eller to) […]

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
 • NFM2020-Resultater 15. mai 2020
  NFM2020-Resultater Nordisk mester i Fotografi 2020 Farger: Marc Sabat, FinlandMonokrom: Marc Sabat, FinlandAlle i NFFF gratulerer! Premierte (Awards) FargerPremierte (Awards) MonoAksepterte bilder Color og Mono(Sortert på Klass/seksjon, land og etternavn) Vinnere av ‘beste klubb’ Premie: Gullmeldalje + €1000  for hver klasse De tre beste klubbene i hvert land 
 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Innleveringen er avsluttet, og denne gang ble det ‘all time high’, med 560 autorer. Juryen takker for alle bidrag og gleder seg til å starte. Planen er at resultatene skal være klare 15. mai her på vår hjemmeside. Pga. korona/Covid-19, er det en viss risiko for at juryen ikke klarer dette. Vi […]