Fototreff på Dovrefjell 2019

Fototreff på Dovrefjell 2019

Film- og fototreff Dovrefjell 13.–15. september 2019

De fire fotoklubbene i midt- og nordgudbrandsdalen – Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb. Dovrefjell Fotoforum og Linselusa Vinstra – gikk sammen om å arrangere foto- og filmtreff på Dovrefjell. Treffet fikk navnet Nasjonalparkriket Fotofestival, da vi tidligere har hatt treff i Rondane, og nå har bestemt oss for å fortsette å arrangere fototreff i de forskjellige nasjonalparkene som ligger rundt oss annethvert år fremover.

Fredag 13. september var det åpning av treffet. Det ble gjort med foredrag og bildevisning fra Dovrefjell, og presentasjon av tema for treffets fotokonkurranse. Etterpå hadde Sony-ambassadør Ole Christian Salomonsen et foredrag og workshop i nattfotografering.

På lørdag arrangerte vi fire guidede turer med moskussafari. Dette var veldig populært blant deltakerne, og alle fikk sett og tatt bilder av moskus. 

På grunn av uforutsette omstendigheter utgikk innslag fra filmutvalget, men utpå ettermiddagen lørdag fikk treffdeltagerne en presentasjon fra JapanPhoto CEWE før det var klart for festmiddag på Hjerkinnhus.

Med aktiviteter i norsk fjellheim er været en viktig men samtidig uforutsigbar faktor; programposten Vandring i mørket til Viewpoint Snøhetta måtte dessverre utgå. Den ble imidlertid erstattet med hyggelig sosialt samvær på Hjerkinnhus!

Søndagen startet med at Nasjonalparkriket Reiseliv fortalte om hvordan de arbeider med foto og film i alle kanaler. Deretter presenterte Marit Nyhus – en ung lokal fotograf med utdannelse fra Wales – sin måte å jobbe på og viste bilder fra sin portefølje.

Under treffet hadde vi også to fotoutstillinger; en deltakerutstilling og en utstilling satt opp av arrangørklubbene for å vise bredden i fotomiljøet i Gudbrandsdalen.

Treffet ble avsluttet med premiering av treffkonkurransen og deltakerutstillingen.

Etter treffet har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de 70 deltakerne som var på treffet. En viktig lærdom å ta med seg videre er at senere treff må ha felles plass for overnatting, da de som bodde lengst unna ikke fikk den helt store treff-følelsen.

Vi er allerede i startgropa for å arrangere treff i Jotunheimen i 2021!

Bildene i artikkelen er tatt av treffdeltagere under treffet, se også denne flotte fotobloggen med treffrapport.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Varsel om Landsmøte 2021 19. januar 2021
  Årets Landsmøte vil bli avholdt digitalt via Zoom, lørdag den 17. april 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Delta på landslaget i 29th FIAP Colour Biennial 12. desember 2020
  Internasjonalt utvalg oppfordrer alle til å sende inn bilder til vurdering for landslaget til 29th FIAP Colour Biennial. Temaene er KATT og HUND — begge i KVADRATISK format. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nye reglar for klubb-NM frå 2021 9. desember 2020
  Gjeldande frå vårrunden 2021 er det nye reglar for klubb-NM, der Årets klubb blir kåra. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Oppdaterte reglar i NM for foto 8. desember 2020
  Reglane for NM i foto blir oppdatert frå og med 2021, der det blir introdusert to nye klassar som legg vekt på det naturlege og dokumentariske ved fotografiet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vedrørende klubb-NM 2020 3. desember 2020
  Det har oppstått problem med resultata i Klubb-NM og me har sett oss nødt til å foreta ny juryering. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan for å få katalogen ferdig, og som et lite ‘plaster på såret’ blir katalogen mer omfattende i år. Vi har hatt […]