Fototreff på Dovrefjell 2019

Fototreff på Dovrefjell 2019

Film- og fototreff Dovrefjell 13.–15. september 2019

De fire fotoklubbene i midt- og nordgudbrandsdalen – Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb. Dovrefjell Fotoforum og Linselusa Vinstra – gikk sammen om å arrangere foto- og filmtreff på Dovrefjell. Treffet fikk navnet Nasjonalparkriket Fotofestival, da vi tidligere har hatt treff i Rondane, og nå har bestemt oss for å fortsette å arrangere fototreff i de forskjellige nasjonalparkene som ligger rundt oss annethvert år fremover.

Fredag 13. september var det åpning av treffet. Det ble gjort med foredrag og bildevisning fra Dovrefjell, og presentasjon av tema for treffets fotokonkurranse. Etterpå hadde Sony-ambassadør Ole Christian Salomonsen et foredrag og workshop i nattfotografering.

På lørdag arrangerte vi fire guidede turer med moskussafari. Dette var veldig populært blant deltakerne, og alle fikk sett og tatt bilder av moskus. 

På grunn av uforutsette omstendigheter utgikk innslag fra filmutvalget, men utpå ettermiddagen lørdag fikk treffdeltagerne en presentasjon fra JapanPhoto CEWE før det var klart for festmiddag på Hjerkinnhus.

Med aktiviteter i norsk fjellheim er været en viktig men samtidig uforutsigbar faktor; programposten Vandring i mørket til Viewpoint Snøhetta måtte dessverre utgå. Den ble imidlertid erstattet med hyggelig sosialt samvær på Hjerkinnhus!

Søndagen startet med at Nasjonalparkriket Reiseliv fortalte om hvordan de arbeider med foto og film i alle kanaler. Deretter presenterte Marit Nyhus – en ung lokal fotograf med utdannelse fra Wales – sin måte å jobbe på og viste bilder fra sin portefølje.

Under treffet hadde vi også to fotoutstillinger; en deltakerutstilling og en utstilling satt opp av arrangørklubbene for å vise bredden i fotomiljøet i Gudbrandsdalen.

Treffet ble avsluttet med premiering av treffkonkurransen og deltakerutstillingen.

Etter treffet har vi fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra de 70 deltakerne som var på treffet. En viktig lærdom å ta med seg videre er at senere treff må ha felles plass for overnatting, da de som bodde lengst unna ikke fikk den helt store treff-følelsen.

Vi er allerede i startgropa for å arrangere treff i Jotunheimen i 2021!

Bildene i artikkelen er tatt av treffdeltagere under treffet, se også denne flotte fotobloggen med treffrapport.

Om skribenten

Rune Hermansen

Varamedlem til styret i NSFF. Medlem av Linselusa Vinstra.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )