Amatørfilmer til La Gomera – et reisebrev under planlegging

Amatørfilmer til La Gomera – et reisebrev under planlegging

Som faste lesere vil være kjent med finnes det en rekke reisebrev her i NSFF Magasin, fra klubber som har vært på nærtur såvel som litt lengre turer sammen. Denne gang bringer vi et reisebrev fra en reise som ennå ikke er foretatt – for planleggingen er jo også viktig!

Bildet fra La Gomera er ved Tony Hisgett (CC BY 2.0)

I 2020 går min lille private filmsafari til spanske La Gomera; en mindre øy i gruppen Kanariøyene. Om øyen er relativt liten er den likevel proppfull av motiver og historie som kan inngå i én eller flere filmfortellinger.

Spesielt for denne filmsafarien er at jeg lar både Canon XA30 videokamera og tripod bli hjemme – i stedet satser jeg på tre andre utstyrstyper. Felles for dem er at de alle kan ta opp film i minst 2,7K/ 50p, som jeg helst bruke, de har effektive bildestabilisatorer/ gimbals og de er ekstremt lette i vekt. Dette er en kjempefordel for en videograf og mini backpacker som vil ut i villmarken uten å bære for tungt!

Hva slags utstyr snakker vi om?

DJI Osmo Pocket (116 gram), vanntette DJI Osmo Action (124 gram), og DJI Mavic Mini drone (249 gram); tilsammen 489 gram. Tre kameraer med ulike egenskaper på under et halvt kilo til sammen! Alle tar opp film på micro SD-kort og er operative på få sekunder.

Hva slags film skal jeg lage?

Denne gangen skal jeg prøve å gjøre litt research før avreise slik at min filming blir målrettet. Har bestilt vandrekart og veikart fra NHBs Everything for Wild Life, science & environment.

Jeg tenker å lage flere temafilmer fra La Gomera istedenfor ett langt «gjesp». Det har jeg tidligere gjennomført med hell, blant annet fra Madeira for en del år tilbake hvor det ble fem temafilmer til sammen; hver på 6-12 minutter. Fra før kjenner vi til at med begrenset spilletid øker sjansen for å lykkes med filmfortellingene og som sikrer høy seerverdi for famile og for andre. Konseptet anbefales for andre fritidsfilmere!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )