Amatørfilmer til La Gomera – et reisebrev under planlegging

Amatørfilmer til La Gomera – et reisebrev under planlegging

Som faste lesere vil være kjent med finnes det en rekke reisebrev her i NSFF Magasin, fra klubber som har vært på nærtur såvel som litt lengre turer sammen. Denne gang bringer vi et reisebrev fra en reise som ennå ikke er foretatt – for planleggingen er jo også viktig!

Bildet fra La Gomera er ved Tony Hisgett (CC BY 2.0)

I 2020 går min lille private filmsafari til spanske La Gomera; en mindre øy i gruppen Kanariøyene. Om øyen er relativt liten er den likevel proppfull av motiver og historie som kan inngå i én eller flere filmfortellinger.

Spesielt for denne filmsafarien er at jeg lar både Canon XA30 videokamera og tripod bli hjemme – i stedet satser jeg på tre andre utstyrstyper. Felles for dem er at de alle kan ta opp film i minst 2,7K/ 50p, som jeg helst bruke, de har effektive bildestabilisatorer/ gimbals og de er ekstremt lette i vekt. Dette er en kjempefordel for en videograf og mini backpacker som vil ut i villmarken uten å bære for tungt!

Hva slags utstyr snakker vi om?

DJI Osmo Pocket (116 gram), vanntette DJI Osmo Action (124 gram), og DJI Mavic Mini drone (249 gram); tilsammen 489 gram. Tre kameraer med ulike egenskaper på under et halvt kilo til sammen! Alle tar opp film på micro SD-kort og er operative på få sekunder.

Hva slags film skal jeg lage?

Denne gangen skal jeg prøve å gjøre litt research før avreise slik at min filming blir målrettet. Har bestilt vandrekart og veikart fra NHBs Everything for Wild Life, science & environment.

Jeg tenker å lage flere temafilmer fra La Gomera istedenfor ett langt «gjesp». Det har jeg tidligere gjennomført med hell, blant annet fra Madeira for en del år tilbake hvor det ble fem temafilmer til sammen; hver på 6-12 minutter. Fra før kjenner vi til at med begrenset spilletid øker sjansen for å lykkes med filmfortellingene og som sikrer høy seerverdi for famile og for andre. Konseptet anbefales for andre fritidsfilmere!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Velkommen til 1. Digitalis 2020 5. juli 2020
  Fotoklubben Digitalkameratene inviterer til sin første nasjonale fotokonkurranse for digitale bilder. Innleveringsperiode er 1. august–20. oktober 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden NM i foto 2020 16. juni 2020
  I vårrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 4922 bilder. Samanlagtresultata er endelig klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NM i Film ferdig juryert. 9. juni 2020
  NM i Film 2020 er ferdig juryert. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP-magasin 10 er ute 7. juni 2020
  FIAP har de siste fire årene gitt ut eget medlemsmagasin, FIAP News, og nå er utgave 10 publisert. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 17.mai utenom det vanlige 16. mai 2020
  Film 17.mai  slik det er i år! Filmutvalget ønsker at du sender inn din 17.mai-film! I år blir 17.mai helt spesiell. De store samlingene er borte, men det er mange fine lokale ting som skjer. Film det – levér filmen inn i vårt innleveringssystem. Selvsagt er det gratis. Det vanker en liten premie (eller to) […]

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
 • NFM2020-Resultater 15. mai 2020
  NFM2020-Resultater Nordisk mester i Fotografi 2020 Farger: Marc Sabat, FinlandMonokrom: Marc Sabat, FinlandAlle i NFFF gratulerer! Premierte (Awards) FargerPremierte (Awards) MonoAksepterte bilder Color og Mono(Sortert på Klass/seksjon, land og etternavn) Vinnere av ‘beste klubb’ Premie: Gullmeldalje + €1000  for hver klasse De tre beste klubbene i hvert land 
 • Nordisk Fotomesterskap 2020 1. mars 2020
  Nordisk Fotomesterskap 2020 Innleveringen er avsluttet, og denne gang ble det ‘all time high’, med 560 autorer. Juryen takker for alle bidrag og gleder seg til å starte. Planen er at resultatene skal være klare 15. mai her på vår hjemmeside. Pga. korona/Covid-19, er det en viss risiko for at juryen ikke klarer dette. Vi […]