Medlemsprosjekt: Synnøve G. Solberg «Mørk virkelighet» (2018)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Synnøve G. Solbergs prosjekt fra 2018:

Mørk virkelighet

Prosjektet ble til da jeg for alvor begynte å uttrykke meg gjennom fotografiet. Jeg meldte meg på workshop, og ble «dyttet» inn i en prosess som førte meg inn i meg selv for å finne stoff til egne bilder. Det ble både smertefullt og krevende å møte egne indre «spøkelser».

Stemning er viktig i mine bilder. Ikke nødvendigvis god stemning, men sterke følelser, opplevelser, holdninger og konflikter som vi ofte forsøker å skjule – gjerne bak smilende selfier.

Følelser er ofte sendebud fra negative erfaringer og opplevelser vi har hatt tidligere i livet som vi tror vi har lagt bak oss. Menneskene er sårbare, og virkeligheten er nådeløs.

Selvportrett har vært viktig i denne prosessen. Jeg som før nektet å stå foran kameraet, har etter hvert kommet til en enighet med meg selv, og lar nå egne følelser komme til utrykk i mine bilder.

Jeg fotograferer mennesker og silhuetter som en del av dette temaet i mitt prosjekt.

Temaet er tidløst – alltid like aktuelt.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Sporinger / Pingback

 1. Prosjekt "Mørk virkelighet" (2018) av Synnøve G. Solberg | Arendal Fotoklubb - […] Medlemsprosjekt: Synnøve G. Solberg «Mørk virkelighet» (2018) […]

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Tilbakemeldinger på filmene i NM 2023 19. september 2023
  Filmutvalget presenterer her juryens tilbakemeldinger på filmene i årets NM i film. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vestkysten Fotokamp 2023 – den åttende i rekken! 5. september 2023
  Skodje Fotoklubb, Bekkalokket Fotoklubb og Haugaland Fotoklubb inviterer alle NSFF-fotografer til 8. Vestkysten Fotokamp 2023. Lever én gang og delta i tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • FIAP News august 2023 3. september 2023
  Se augustnummeret av FIAP News som PDF vedlagt denne artikkelen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Invitasjon til NM i foto høsten 2023 21. august 2023
  Velkommen til NM i Foto 2023, del to, høstrunden Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Stor suksess for de norske landslagene i 2023! 12. august 2023
  Ett ungdomslandslag med bronse, og hederlig omtale til begge de to "voksne" landslagene i årets FIAP-biennaler! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )