Medlemsprosjekt: Inger-Lise Johansen «Kortreiste bilder» (2017)

Medlemsprosjekt: Inger-Lise Johansen «Kortreiste bilder» (2017)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlemsprosjekt og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Inger-Lise Johansens prosjekt fra 2017:

Kortreiste bilder

Det er ikke alltid man har ork, tid eller helse til å dra på lange fototurer — men i stedet for å la kameraet hvile, tar jeg i perioder kortreiste bilder. Jeg liker å utfordre meg selv til å se motiver på et begrenset område, ute eller inne. Det å sette seg ned på et tilfeldig sted og se hva man kan få ut av det er ganske spennende. Disse bildene er tatt på kjøkkenbenken og i hagen i samarbeid med mine små helter. De er alltid klare til å feie opp melsøl, fjerne edderkopper eller rydde skogbunnen klar for vinteren.

Dette er enkle bilder som ikke krever mye av fotografen, noe som er et vesentlig poeng her. De er spontane og blir til uten mye mer enn et par figurer, et kamera med makroobjektiv og av og til litt hjelpelys på boks. (Det hjelper selvsagt å være barnlig anlagt…)

Klikk på bildene for å vise hele:

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )