Fra årsmøte i Kragerø fotoklubb

Kragerø fotoklubb avholdt sitt årsmøte tirsdag 5. februar.

Klubben har hatt et aktivt år. Det har stort sett vært gjennomført møter hver tredje uke (tirsdager fra 18:00 til 21:00) med et – synes vi – variert program. Styret har prøvd å ha en rød tråd i programmet slik at det både blir interessant og fører til aktiv læring. Det har vi gjennomført blant annet ved å kjøre et internt kurs, hvor vi har gått igjennom temaene:

 • Hvordan du setter opp kameraet for å utnytte det best mulig
 • Hvordan du kontrollerer eksponerings-prosessen
 • Riktig eksponering med fornuftig lysmåling
 • Hvordan mestre ISO
 • Hvordan mestre dybdeskarphet
 • Lukkerhastighet og skarpe bilder
 • Lukkerhastighet og bevegelses-uskarphet

Utover våren er tanken å bygge ut dette kurset videre så langt det er interesse for det. For de av våre medlemmer som har fotografert en stund er selvsagt dette velkjent stoff, men: repetisjon er alltid en god ting, og ved å ta det fra bunnen av sikrer vi oss at alle har basiskunnskapene på plass. Det gjør det lettere å ta for seg mere kompliserte temaer senere, slik at klubbens medlemmer «spiller hverandre gode», som Nils Arne Eggen en gang sa om Rosenborg.

Utover dette har vi hatt eksterne besøk som har bidratt med bilder og foredrag. JapanPhoto og Sony har også vært på gjestelisten vår i fjoråret.

Klubben er registrert i Brønnøysund-registeret, og vi har fått et organisasjonsnummer. Det gjør at vi kan motta Grasrot-andel fra Norsk Tipping hvis bare våre medlemmer husker å krysse av på riktig sted.

Klubben gjennomførte i 2018 fire utstillinger. En utstilling på det lokale bibliotek, en kafé-utstilling, en litt større sensommer-utstilling og til slutt en utstilling med Før- og Nå-bilder på vårt lokale museum. Fire utstillinger på ett år har nok vært noe i overkant av hva som er fornuftig, slik at aktiviteten i 2019 trappes noe ned. Så langt er det planlagt en sensommer-utstilling på bryggekanten, i Galleri Kragerø.

Klubben er relativt fersk som deltager i nasjonale konkurranser, men flere av våre medlemmer fikk bilder antatt eller fikk hederlig omtale i fjorårets NM. Beste resultat ble en 3. plass på Terje Isaksen. Det er gledelig å se at flere av medlemmene ønsker å delta og at resultatene blir bedre for hvert år.

Valgene gikk veldig greit etter godt forarbeid av valgkomiteen ved Jarle Røyset, og styret består nå av leder Odd Halsen, sekretær og webansvarlig Wiggo Sletten Løvik (ny), kasserer Arvid Randahl samt styremedlemmer Ingrid Holm Thorjussen (ny), Svein Ivar Ask og Terje Isaksen.

Siste del av våre årsmøter er kåring av Årets Fotograf og Årets Bilde. Årets Fotograf er den som har samlet flest poeng i klubbens konkurranser gjennom foregående år. Årets Bilde blir valgt på årsmøtet ved en avstemming over de bildene som ble nummer 1 og 2 i klubb-konkurransene i året som gikk. Begge priser ble i år vunnet av Odd Halsen. Vi gratulerer!

Kragerø Fotoklubb – med foto i fokus gjennom fire tiår

Kragerø fotoklubb ble dannet i 1971. Vi har hverken krav til fotoutstyr, kompetanse eller alder. Det eneste du behøver er en interesse for fotografi! Klubbens formål er å fremme interessen for foto som uttrykksmåte og kunstform. Komme sammen med mennesker som har samme interesse, diskutere foto og ha det trivelig sammen i et sosialt godt miljø.

Du er hjertelig velkommen til å møte opp på neste fotomøte!

Om skribenten

Svein Ivar Ask

Styremedlem i Kragerø fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Narvik Kameraklubb jubilerer og inviterer til nasjonalt fotomaraton 5. mai 2021
  I samband med Narvik Kameraklubbs 80-årsjubileum arrangeres nasjonal fotomaraton laurdag 5. juni. Konkurransen gir poeng til nasjonale plakettar og hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Bli med på film- og fototreff! 26. april 2021
  Dovrefjell Fotoforum, Lom Knipsarlag, Vågå Kameraklubb og Linselusa Vinstra ønsker velkommen til film- og fototreff i Vågå 10.–12. september 2021. Ungdomsmedlemmer deltar gratis! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå klubb-NM vårrunden 2021 17. april 2021
  Vi gratulerer Kvinnherad fotoklubb som rundevinnar av klubb-NM 2021, foran Sandnes fotoklubb og Oslo Kamera Klubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden av NM i foto 2021 7. april 2021
  I vårrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 5016 bilder, frå heile 66 klubber — som er rekord. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Halvor Larsen er gått bort 31. mars 2021
  Det er med stor sorg vi må meddele at mangeårig styremedlem og ildsjel Halvor Larsen er gått bort. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • Flemming Ryborg, NSMIF/b 4. januar 2021
  The post Flemming Ryborg, NSMIF/b appeared first on Nordic Photo.
 • Ilkka Niskanen, Finland 29. november 2020
  Ilkka Niskanen, NSMIF/g Wordpress I have been very keen on photographing many years even though it is only my hobby. All started over 20 years ago, when I took a photography course, and since then I have been hooked. Nowadays wildlife photographing is my passion and I feel that nature is the place where I […]
 • Gallery-Tiina Poimio, Finland 29. november 2020
  tiina poimio NSMIF/p finland Facebook Instagram Wordpress “My work is my art, my art is my passion, and my passion is my life”. That is the essence of me. I am passionate photographer. Mainly I photograph people, especially women. Sometimes I use fantasy elements as tool visualizing my thoughts, sometimes reality bites best. My latest […]