Medlemsprosjekt: Lene Huse «Dans til Guds ære» (2018)

NSFF oppfordrer til å sende inn medlems- og klubbprosjekt. Til inspirasjon vil vi i NSFF Magasin publisere prosjektene, de vil også vises digitalt på ulike arrangement der NSFF er tilstede. Nedenfor sees Lene Huses prosjekt fra 2018:

Dans til Guds ære

Dette fotografiske prosjektet viser en lidenskapelig og personlig dans til ære for Gud gjennom en serie selvportrett. Jeg er personlig kristen og glad i dans, og ville kombinere dette i en bildeserie.

Jeg ønsket at bildene skulle ha mørk bakgrunn uten forstyrrelser og at danseren skulle «komme dansende ut av mørket» for å fremstå sterk og lidenskapelig. For å få dette til, fotograferte jeg hjemme i stuen en mørk novemberkveld med ingen annen belysning enn mobil-lommelykten festet i lysekronen – slik at lyset kom ovenfra og ned mot meg.

Det måtte mange forsøk og mye tid til for å få noen gode bilder da det var krevende å få alt til å stemme i et bilde – plassering, lys, dans, ansiktsuttrykk, skarphet og bevegelse.

Etter å ha plukket ut de beste bildene ble de konvertert til svart-hvitt, og lys og kontrast ble noe bearbeidet for å få den rette sterke følelsen i bildet. Deretter la jeg på bibelvers som passet til hvert enkelt bilde for å forsterke inntrykket.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Les om medlemsprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Medlem i Homborsund fotoklubb. Ivrig entusiast med forkjærlighet for rust og patina. Ser gjerne verden i et bøyd perspektiv, gjennom diverse Lensbaby-optikk.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )