Klubbprosjekt: Bekkalokket fotoklubb «Bevegelse» (2015)

Bekkalokkets klubbprosjekt for 2015 hadde tittelen «Bevegelse». Her er prosjektbeskrivelsen:

Vår innlevering består av 20 bilder, der hvert bilde er et selvstendig verk satt sammen av to enkeltbilder. Enkeltbildene kan være redigerte, og utvelgelse og sammensetning av bildene er i hovedsak gjort i fellesskap på klubbkvelder. Sammenhengen mellom bildene utgjøres, i tillegg til temaet, av linjeføringen både innen hvert bilde og mellom bildene når vi ser dem etter hverandre i et lysbildeshow. Vi har også ønsket å framheve spenstige kombinasjoner innen hvert av de 20 bildene.

Vi i Bekkalokket Fotoklubb valgte å ta NSFF sitt hovedmål med klubbprosjektet helt ut: «Å gjøre dette til en felles prosjekt der hele klubben jobber sammen». I vårt prosjekt har den enkelte autor hverken styring på om hans bilde kommer med, hvilken sammensetning hans bilde blir brukt i eller hvorvidt hans bilde blir redigert. Redigeringen kan bestå i alt fra klipping, rotering eller å gjøre bildet monokromt. Disse premissene ble klart og tydelig annonsert og måtte godtas for de bildene medlemmene leverte inn. Totalt har 40-50 medlemmer av fotoklubben vært med på utvelgelse og sammensetning av de endelige bildene.

Alle har sikkert hørt mantraet, at et bilde sier mer enn tusen ord. Men hva da med en hel serie med bilder, som henger tematisk sammen? Det er vanligste er nok å jakte på blinkskuddene, men blant de store fotografene er det vel så vanlig å tenke i serie – de jobber i prosjekt!

NSFF har siden 2014 invitert til innlevering av medlems- og klubbprosjekt. Det å gå ut over det å kun jakte enkeltstående «vinnerbilder» vil gjøre en til bedre fotograf – utvide evnen til å se! Hele ideen med å jobbe i prosjekt er å fortelle en bredere og mer interessant historie med bildene.

Hensikten med klubbprosjekt er å få medlemmene til å tenke som et lag, og bringe de beste bildene i prosjektet frem. Klubbprosjekt er ingen konkurranse. Vi anbefaler allikevel å velge et relativt stramt tema, spesielt hvis man som klubb ønsker å delta i FIAPs Club World Cup.

Les om klubbprosjekt på nsff.no.

Om skribenten

Birgit Fostervold

EsNSFF, medlem i Homborsund fotoklubb. Tidl. redaktør for NSFF Magasin (2016–22). Webmaster NSFF. Styremedlem+webmaster Nordisk Forbund for Fotografi samt Norsk Naturfotofestival. Lensbaby-ambassadør.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )