Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen er en uformell filmkonkurranse mellom filmklubber i Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Konkurransen ble etablert i 1969 og lever fortsatt til tross for knallharde utfordringer fra Youtuberne.

Konkurransen er en frittstående konkurranse utenfor NSFF, dog er klubbene i Stavanger, Bergen og Ålesund alle medlem i NSFF.

Bykampen samler årlig 12 filmer fra de fire klubbene; tre bidrag fra hver klubb. Målsetningen med den litt uformelle konkurransen har alltid vært å vise for hverandre hva som produseres i klubbene og derigjennom hente inspirasjon og styrke egen kompetanse.

Bykampfilmene vises på de respektive medlemsmøter i desember og deltakerklubbene er selv jury, ser filmene som deltar og stemmer fram de beste etter egnet system. Å stemme på egne filmer er dog ikke tillatt i følge det gjeldende enkle reglement.

Arrangørklubben samler stemmene og kårer de beste enkeltbidrag og beste filmklubb sammenlagt. De tre beste bidragene premieres og de seks beste får deltakerdiplom. Det er arrangørklubben som bekoster premieringen.

Arrangøransvaret for Bykampen rullerer etter et eget oppsett. I 2018 er det Bergen Fritidsfilmere (BFF) som er arrangør for den tradisjonelle Bykampen, mens i 2019 er det Aalesund Smalfilmklubb som får arrangøransvaret.

Bildet viser artikkelforfatteren i sving under en filmweekend med Bergen Fritidsfilmere.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )