Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen er en uformell filmkonkurranse mellom filmklubber i Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Konkurransen ble etablert i 1969 og lever fortsatt til tross for knallharde utfordringer fra Youtuberne.

Konkurransen er en frittstående konkurranse utenfor NSFF, dog er klubbene i Stavanger, Bergen og Ålesund alle medlem i NSFF.

Bykampen samler årlig 12 filmer fra de fire klubbene; tre bidrag fra hver klubb. Målsetningen med den litt uformelle konkurransen har alltid vært å vise for hverandre hva som produseres i klubbene og derigjennom hente inspirasjon og styrke egen kompetanse.

Bykampfilmene vises på de respektive medlemsmøter i desember og deltakerklubbene er selv jury, ser filmene som deltar og stemmer fram de beste etter egnet system. Å stemme på egne filmer er dog ikke tillatt i følge det gjeldende enkle reglement.

Arrangørklubben samler stemmene og kårer de beste enkeltbidrag og beste filmklubb sammenlagt. De tre beste bidragene premieres og de seks beste får deltakerdiplom. Det er arrangørklubben som bekoster premieringen.

Arrangøransvaret for Bykampen rullerer etter et eget oppsett. I 2018 er det Bergen Fritidsfilmere (BFF) som er arrangør for den tradisjonelle Bykampen, mens i 2019 er det Aalesund Smalfilmklubb som får arrangøransvaret.

Bildet viser artikkelforfatteren i sving under en filmweekend med Bergen Fritidsfilmere.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )