Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen – en uformell filmkonkurranse

Bykampen er en uformell filmkonkurranse mellom filmklubber i Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim. Konkurransen ble etablert i 1969 og lever fortsatt til tross for knallharde utfordringer fra Youtuberne.

Konkurransen er en frittstående konkurranse utenfor NSFF, dog er klubbene i Stavanger, Bergen og Ålesund alle medlem i NSFF.

Bykampen samler årlig 12 filmer fra de fire klubbene; tre bidrag fra hver klubb. Målsetningen med den litt uformelle konkurransen har alltid vært å vise for hverandre hva som produseres i klubbene og derigjennom hente inspirasjon og styrke egen kompetanse.

Bykampfilmene vises på de respektive medlemsmøter i desember og deltakerklubbene er selv jury, ser filmene som deltar og stemmer fram de beste etter egnet system. Å stemme på egne filmer er dog ikke tillatt i følge det gjeldende enkle reglement.

Arrangørklubben samler stemmene og kårer de beste enkeltbidrag og beste filmklubb sammenlagt. De tre beste bidragene premieres og de seks beste får deltakerdiplom. Det er arrangørklubben som bekoster premieringen.

Arrangøransvaret for Bykampen rullerer etter et eget oppsett. I 2018 er det Bergen Fritidsfilmere (BFF) som er arrangør for den tradisjonelle Bykampen, mens i 2019 er det Aalesund Smalfilmklubb som får arrangøransvaret.

Bildet viser artikkelforfatteren i sving under en filmweekend med Bergen Fritidsfilmere.

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Vi minner om innlevering til Årets klubb 2020 19. oktober 2020
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid for deltakelse i Årets klubb 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse 14. oktober 2020
  Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse for digitale bilder. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF-vinnere i CEWE Photo Award 2020 30. september 2020
  Vinnerne av den norske seksjonen av CEWE Photo Award 2020 er kåret. Gratulerer til Morten Tellefsen – som tok både gull- og bronseplass – og til Ron Jansen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Fjord-Bergen exhibition of photographic art 2020 5. september 2020
  Bekkalokket fotoklubb inviterer til den internasjonale fotokonkurransen 3rd Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 5. Vestkysten fotokamp 2020 3. september 2020
  Bekkalokket Fotoklubb, Haugaland Fotoklubb og Skodje Fotoklubb inviterer til den femte Vestkysten fotokamp. Én innlevering – tre juryeringer! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från och […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact Menu Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan […]