Øystein Nordås årets fotograf i Lillehammer kameraklubb

Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Øystein Nordås ble på Lillehammer kameraklubb sitt julemøte 3. desember kåret til årets fotograf i nærvær av mer enn 40 av klubbens medlemmer. Kjempestemning og hyggelig samvær med god mat satte en spiss på det hele.

Tiden er her for funklende øyne og blinkende stjerner, slik også i fotomiljøene rundt omkring. Ofte er det ved årsavslutning og julemøter i de mange klubber man avdekker og deler ut heder og ære til de som har gjort seg fortjent til det. Det kan være seg i drift og ledelse av klubben eller annen innsats som bør bli lagt merke til, ikke minst i ved deltakelse i konkurranser. Denne delen av fotointeressen er i ferd med å ta seg opp og mange er de som ved årsslutt får tildelt diplomer, plaketter og ikke minst nåler for hederlig innsats for nasjonale og internasjonale gode plasseringer. Det er vel et signal om at man er på rett vei når en internasjonal jury tildeler en gullmedalje til et av dine innsendte bilder. På lokalt nivå er det mange klubber som kårer året bilde, eller etter andre kriterier hedrer de som har gjort det best i fotokonkurranser gjennom det siste året.

Så også i Lillehammer kameraklubb. Årets fotograf kåres på bakgrunn av resultatene fra Månedens bilde, 2 klubbkonkurranser og etikettkonkurransen. Du må delta i alle konkurransene for å være kvalifisert – riktignok ikke alle MB, men det lønner seg, det viser seg ofte mot årets slutt, da er det tett i toppen, mer enn en gang har resultatet ved MB eller etikettkonkurransen i desember vært avgjørende. Den som blir vinner i etikett får velge en vin og fotografiet pryder denne flaska det kommende år, og blir brukt som premie og til foredragsholdere. Årets fotograf tilkommer selvsagt diplom, gavekort, vin, men ikke minst klubbens statuett som bevis på innsatsen.

2017-regnskapet avslørte uten tvil at Øystein Nordås var en verdig vinner, med en formidabel innsats i lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Gjennom dette året skulle det mye til for å sette mannen på plass.

Vi i LKK ønsker alle likesinnede en riktig god jul.

Bildet: Øystein Nordås (t.v.) overrekkes diplom og plate til statuetten av Leslie Begby, leder i LKK.

Om skribenten

Bjørn S. Riise

Medlem i Lillehammer Kameraklubb. Leder av NSFF 2014–2018. EsNSFF (2014).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )