Fokus fotoklubb med vandrende jubileumsutstilling

Fokus fotoklubb i Songdalen fyller 15 år i 2016 – da var det på sin plass med utstilling, utendørs sådan.

Idéen kom fra Bjørn Ole Nyborg, som startet klubben i 2001. Hvorfor ikke få bildene ut, når det viser seg å være en utfordring å få folk til å komme inn på utstillinger?

– Alle klubbens 50 medlemmer ble invitert til å delta med et bilde hver, og 24 ble med, forteller Nyborg, som har fått mange gode tilbakemeldinger på den originale utstillingsformen.

Utstillingen, slik den stod på Bjørnsontunet ved Søgne Gamle Prestegård. (Foto: Stein Tore Fredriksen)

Bildene har en størrelse på 60 x 30 cm, og er montert på aluminiumsplater. De er så ”plantet” i bakken ved hjelp av jordspyd, slik vi vanligvis ser informasjonstavler. De tåler å stå ute i vær og vind, forteller Nyborg.

I sommer sto bildene på Bjørnsontunet på Søgne Gamle Prestegård, før de ble flyttet til Songdalen. Nå står fotokunsten i parken ved Songdalen sykehjem, i Nodeland sentrum.

– Vi har nådd ut til folk som aldri går på utstillinger og fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Det er tydelig at folk setter pris på dette, sier en fornøyd Bjørn Ole Nyborg, som håper at dette kan være en inspirasjon for andre fotoklubber.

Han forteller også at Fokus fotoklubb skal gi ut bok i jubileumsåret. Den vil vise et bredt utvalg av medlemmenes bilder.

Omtale av utstillingen i Søgne og Songdalen Budstikke.

Bildene "plantes" i parken, i sentrum av Nodeland i Songdalen kommune. Dagfinn Vemmelvik i sving. (Foto: Klara Turid Fidje Frettun)

Fokus fotoklubb

Klubben ble stiftet august 2001 med formål å fremme interessen for fotografering som uttrykksmåte og kunstform. Vi legger stor vekt på inspirasjon og kunnskap. Siden starten har vi vokst til rundt 50 medlemmer fordelt i alder fra ungdom til pensjonister, og nivået spenner fra nybegynnere til erfarne fotografer med heder fra internasjonale konkurranser. Det er ingen krav til utstyr, det viktigste er interessen for fotografering. Vi har medlemmer fra Mandal i vest til Kristiansand i øst.

Vi møtes hver 14. dag, i vårt lokale i Birkenesvegen 62 på Brennåsen dersom ikke annet er angitt. På møtene våre har vi sosialt samvær, viser bilder og har bildekritikk. Vi har faglig innhold der vi lærer litt om fotografering eller andre nyttige ting. Av og til inviterer vi personer utenfra til å vise bilder og holde foredrag. Vi avholder workshops med tema som er for store til å gjennomføre på vanlige klubbkvelder.

Tiden mellom møtene brukes til å praktisere fotografering, som for eksempel portrett, nattfotografering, natur, og mye mer.

Fokus fotoklubb

Om skribenten

Anne Gunn Pedersen

Frilansjournalist og medlem av Fokus Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • 5th Nordic international circuit 2020 22. oktober 2020
  Det nordiske forbundet, NFFF, innbyr til femte Nordic international circuit.  Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Vi minner om innlevering til Årets klubb 2020 19. oktober 2020
  Innleveringsfristen for NM har passert og det er på tide å velja ut klubbarbeid for deltakelse i Årets klubb 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse 14. oktober 2020
  Hønefoss Kamera Klubb innbyr for 30. gang til nasjonal fotokonkurranse for digitale bilder. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF-vinnere i CEWE Photo Award 2020 30. september 2020
  Vinnerne av den norske seksjonen av CEWE Photo Award 2020 er kåret. Gratulerer til Morten Tellefsen – som tok både gull- og bronseplass – og til Ron Jansen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • 3. Fjord-Bergen exhibition of photographic art 2020 5. september 2020
  Bekkalokket fotoklubb inviterer til den internasjonale fotokonkurransen 3rd Fjord-Bergen Exhibition of Photographic Art 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • NFM2020-Katalogen er her! 16. september 2020
  NFM 2020 Katalogen er lagt ut Her er katalogen fra Nordisk FotoMesterskap 2020  
 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från och […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
  Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact Menu Home News Salons Honoured Members Invited Members Project Grant Contact NFM2020 Katalogen er forsinket Redaksjonen må dessverre informere om at katalogen er forsinket. Det skulle så gjerne stått ‘2020’ på bildet til høyre, men dere må være litt tålmodige. Vi jobber det vi kan […]