Portrett: Kenneth Enstad

Portrett: Kenneth Enstad

Født i 1969. Oppvokst og bosatt i Ålesund.

Min interesse for foto tok for alvor til i 2010, da jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera.

En oppvekst med en far som pressefotograf har sikkert også hatt sin påvirkning. Det var først i 2010 jeg lærte meg om begreper og samspillet mellom blender, lukkertid og iso, mye ved å prøve og feile, samt fotolitteratur bestilt fra Amazon.

Har fra barnsben av hatt et behov for å være kreativ og skapende. Malte bilder i mange år, men etter jeg skjønte jeg kunne lage kunst med kameraet, ble malersakene lagt bort.

Et tilfeldig møte med Geir Jartveit på Alnes en dag i 2011 fikk meg med i Skodje fotoklubb. Aktiviteten i klubben har hatt stor betydning for min utvikling som fotograf. Mange nye venner har det også blitt.

Deltok i min første konkurranse i 2012, med medalje i første forsøk. Siden ble det flere medaljer og i 2014 ble jeg Norgesmester i foto. Er ikke noe utpreget konkurransemenneske.
For meg er foto først og fremst en kjærkommen fritidsaktivitet, som gir meg mye i form av opplevelser og møter med nye mennesker.

Fotoaktiviteten min går i bølgedaler, med full turnusjobb og 3 barn som helst må prioriteres. Prøver allikevel å ta på meg litt oppdrag innen reklame, familiefoto og bryllup og ellers hva som byr seg. Litt bildesalg blir det også.

Liker best å jobbe med mennesker, ved siden av de kunstneriske naturmotivene. Reiser er også spennende, og fotointeressen har bragt meg til steder som Island, Cuba og Svalbard. Sunnmøre byr også på en fantastisk og variert natur, som man ikke går lei av.

Av utstyr bruker jeg to pålitelige Canon-kamera, en 7d og en 5d mk2. Gjør min redigering i Lightroom. Photoshop har jeg ikke lært meg ennå. Jo enklere og mindre utstyr desto bedre.

Kenneth Enstad

Om skribenten

Kenneth Enstad

Medlem av Skodje Fotoklubb. ANSFF - Artist Norsk Selskap For Fotografi (2015).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Nyhetsmagasin fra FIAP, med innslag fra Norge 28. november 2023
  I novemberutgaven av FIAP News finner du et firesiders oppslag om FIAP-ungdomsbiennalen i Bergen! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmester i foto 2023 5. november 2023
  Vi gratulerer Nina Carlsen som Norgesmester i foto 2023, og Mariusz Redlich som årets ungdomsfotograf 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater NM 2023 høstrunden 5. november 2023
  I høstrunden av NM i foto 2023 ble det levert inn 5415 bilder fordelt på 7 klasser og 49 bilder i ungdomsklassen Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultater fra klubb NM 2023 3. november 2023
  Vi gratulerer Bryne fotoklubb som årets klubb! Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra høstrunden av NM i foto 2023 16. oktober 2023
  Her er statistikk fra NM i foto, høstrunden 2023 Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )