Workshop i Digital Historiefortelling hos Trondhjems Kameraklubb


Helgen 21. og 22. september 2014 arrangerte Trondhjems Kameraklubb, i samarbeid med Kristoffer Pahle fra Jazzmontør, workshop i digital historiefortelling. Kristoffer ga oss en informativ og underholdende introduksjon til hva digitale historier er, og viste mange eksempler for å få oss på gli.

Vår oppgave var å bruke egne bilder, og sette disse sammen til en historie som skulle vare fra to til tre minutter. Historien ble laget først. Vi startet med stikkord, og satt i grupper og kommenterte på hverandres historier, til vi hadde en bra liste med stikkord. Så skulle historien skrives ned, og her ble vi tvunget til å legge bort digitale hjelpemidler og skrive på papir. Det var ikke lov å stryke ut, og ikke lov å rette. Dette var en ganske uvant øvelse, spesielt for meg som gjør det meste digitalt. Men det ga også en fin flyt, og alle fikk skrevet ned sin historie.

Workshop Trondhjems Kameraklubb: Digitale fortellinger skaper engasjement

Workshop Trondhjems Kameraklubb: Digitale fortellinger skaper engasjement. (Foto: Kristoffer Pahle)

Neste trinn var å lese inn denne historien.

Til dette formålet fikk vi låne digitale opptakere. Den største utfordringen var å finne et sted hvor lyden var bra, spesielt siden det var andre aktiviteter på Fotofagskolen. Når vi hørte på opptaket oppdaget de fleste av oss at det enten hørtes ut som vi satt i en blikkboks, eller at det var støy og prating i bakgrunnen.

Men etter flere forsøk fikk vi en historie på plass. Så var det å få lagt den inn sammen med bildene, og lage en film av dette. Det meste av søndagen gikk med til dette, med god veiledning av Kristoffer. Noen la på musikk og lydeffekter, og alle hadde med tekster.

Workshop Trondhjems Kameraklubb: Digitale fortellinger skaper engasjement

Workshop Trondhjems Kameraklubb: Digitale fortellinger skaper engasjement. (Foto: Kristoffer Pahle)

På søndag klokken fire hadde vi premierefest, og vi så på alle historiene. Det var utrolig varierte historier, og jeg var imponert over hvor mye vi hadde lært og fått til på disse to dagene.

Vi håper å få satt opp en ny workshop med Kristoffer til våren, og håper mange har anledning til å delta. Historiene kommer til å bli vist på medlemsmøter utover høsten.

Om skribenten

John Erik Setsaas

Medlem i Trondhjems Kameraklubb. EsNSFF -- Eksellense Service Norsk Selskap For Fotografi (2016), AFIAP -- Artiste FIAP (2014), EFIAP -- Excellence FIAP (2015), EFIAP/B -- Excellence FIAP Bronze (2016).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )