Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

NSFF Magasinet presenterer Rudy Hemmingsen MSDF/Guld og EFIAP; Medlem af fotogruppen Biogon.

Jeg er født i København i 1955 og har siden sidste halvdel af 1970’erne været en af Danmarks mest aktive og succesrige udstillings fotografer. Jeg har haft billeder antaget og mange af dem præmieret på censurerede udstillinger i mere end 40 lande over det meste af verden. I Danmark har jeg bl.a været med på Charlottenborgs Forårsudstilling. Har desuden udstillet i en række kunstforeninger og gallerier.

Forår på Bornholm

Forår på Bornholm

I 1981 blev jeg kåret som ”Årets Mesterfotograf” af fotomagasinet Foto & Smalfilm. I Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) har jeg gennem årene modtaget en lang række priser, bl.a. 16 guldmedaljer samt en stribe sølv og bronzemedaljer. I 1988 modtog jeg titlen EFIAP (Excellence FIAP) af verdensforbundet for kunstfotografi (FIAP). 2012 blev jeg som den første nogensinde tildelt titlen MSDF/G (Master SDF med guldnål).

Møns klint

Møns klint

Arbejder som freelance fotograf og er medlem af Dansk Journalistforbund og Pressefotografforbundet. Min store interesse for det nordiske område har betydet at jeg har haft en lang række opgaver på Færøerne, Island, Grønland, Svalbard og Sverige, Norge & Finland. Blandt mine kunder er en række dagblade, magasiner og virksomheder. Har også jævnligt leveret billeder og artikler til internationale kunder som Berlitz Insight Guides, National Geographic og Camera Natura.

Aftenspejling, Västergötland

Aftenspejling, Västergötland

De seneste år har jeg arbejdet med et par bogprojekter om Stevns Klint og Faxe Kalkbrud. Bogen om Stevns Klint udkom i december 2012 og i december 2013 var værket om Faxe Kalkbrud så på gaden.

Se evt. mere på min hjemmeside www.fotograf-rudyhemmingsen.dk

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )