Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

NSFF Magasinet presenterer Rudy Hemmingsen MSDF/Guld og EFIAP; Medlem af fotogruppen Biogon.

Jeg er født i København i 1955 og har siden sidste halvdel af 1970’erne været en af Danmarks mest aktive og succesrige udstillings fotografer. Jeg har haft billeder antaget og mange af dem præmieret på censurerede udstillinger i mere end 40 lande over det meste af verden. I Danmark har jeg bl.a været med på Charlottenborgs Forårsudstilling. Har desuden udstillet i en række kunstforeninger og gallerier.

Forår på Bornholm

Forår på Bornholm

I 1981 blev jeg kåret som ”Årets Mesterfotograf” af fotomagasinet Foto & Smalfilm. I Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) har jeg gennem årene modtaget en lang række priser, bl.a. 16 guldmedaljer samt en stribe sølv og bronzemedaljer. I 1988 modtog jeg titlen EFIAP (Excellence FIAP) af verdensforbundet for kunstfotografi (FIAP). 2012 blev jeg som den første nogensinde tildelt titlen MSDF/G (Master SDF med guldnål).

Møns klint

Møns klint

Arbejder som freelance fotograf og er medlem af Dansk Journalistforbund og Pressefotografforbundet. Min store interesse for det nordiske område har betydet at jeg har haft en lang række opgaver på Færøerne, Island, Grønland, Svalbard og Sverige, Norge & Finland. Blandt mine kunder er en række dagblade, magasiner og virksomheder. Har også jævnligt leveret billeder og artikler til internationale kunder som Berlitz Insight Guides, National Geographic og Camera Natura.

Aftenspejling, Västergötland

Aftenspejling, Västergötland

De seneste år har jeg arbejdet med et par bogprojekter om Stevns Klint og Faxe Kalkbrud. Bogen om Stevns Klint udkom i december 2012 og i december 2013 var værket om Faxe Kalkbrud så på gaden.

Se evt. mere på min hjemmeside www.fotograf-rudyhemmingsen.dk

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )