Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

Nordiske Fotografer: Rudy Hemmingsen (DK)

NSFF Magasinet presenterer Rudy Hemmingsen MSDF/Guld og EFIAP; Medlem af fotogruppen Biogon.

Jeg er født i København i 1955 og har siden sidste halvdel af 1970’erne været en af Danmarks mest aktive og succesrige udstillings fotografer. Jeg har haft billeder antaget og mange af dem præmieret på censurerede udstillinger i mere end 40 lande over det meste af verden. I Danmark har jeg bl.a været med på Charlottenborgs Forårsudstilling. Har desuden udstillet i en række kunstforeninger og gallerier.

Forår på Bornholm

Forår på Bornholm

I 1981 blev jeg kåret som ”Årets Mesterfotograf” af fotomagasinet Foto & Smalfilm. I Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) har jeg gennem årene modtaget en lang række priser, bl.a. 16 guldmedaljer samt en stribe sølv og bronzemedaljer. I 1988 modtog jeg titlen EFIAP (Excellence FIAP) af verdensforbundet for kunstfotografi (FIAP). 2012 blev jeg som den første nogensinde tildelt titlen MSDF/G (Master SDF med guldnål).

Møns klint

Møns klint

Arbejder som freelance fotograf og er medlem af Dansk Journalistforbund og Pressefotografforbundet. Min store interesse for det nordiske område har betydet at jeg har haft en lang række opgaver på Færøerne, Island, Grønland, Svalbard og Sverige, Norge & Finland. Blandt mine kunder er en række dagblade, magasiner og virksomheder. Har også jævnligt leveret billeder og artikler til internationale kunder som Berlitz Insight Guides, National Geographic og Camera Natura.

Aftenspejling, Västergötland

Aftenspejling, Västergötland

De seneste år har jeg arbejdet med et par bogprojekter om Stevns Klint og Faxe Kalkbrud. Bogen om Stevns Klint udkom i december 2012 og i december 2013 var værket om Faxe Kalkbrud så på gaden.

Se evt. mere på min hjemmeside www.fotograf-rudyhemmingsen.dk

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i Film 2020 – Norgesmester og Årets klubbb 28. juli 2020
  Norgesmester i Film 2020 er Rune Haaland, Stavanger Videoklubb Rune Haaland vant med disse premieringene: Gull – Tre dager i ørkenen (Dokumentar) Sølv – Hvorfor hest? – (Åpen klasse) Premien er : Gavekort og NSFF-Pokal Årets klubb 2020 er Stavanger Videoklubb Klubben vant med disse filmene: Tre dager i ørkenen (Dokumentar) Sander 8 år (Dokumentar) […]
 • Resultater fra NM i film 2020 17. juli 2020
  Resultatene fra NM i film 2020 er nå klare. Dokumentar- og Åpen klasse hadde flest innleveringer, mens i Fiksjonsfilm ble det dessverre levert få filmer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Sommerbilder: ny runde med CEWE fotokonkurranse! 14. juli 2020
  CEWE Japan Photo innbyr på nytt til fotokonkurranse spesielt for oss i NSFF. Temaet er "Sommerbilder", og innleveringsfrist er 31. august. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Velkommen til 1. Digitalis 2020 5. juli 2020
  Fotoklubben Digitalkameratene inviterer til sin første nasjonale fotokonkurranse for digitale bilder. Innleveringsperiode er 1. august–20. oktober 2020. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Samanlagtresultat vårrunden NM i foto 2020 16. juni 2020
  I vårrunden av NM i foto 2020 vart det levert inn 4922 bilder. Samanlagtresultata er endelig klare og tilgjengeleg her på NSFF.no. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )

 • 2019 Ystad Hamn – Prosjekt 9. august 2020
  Ystad Hamn 2019 Ystads fotoklubbs Projekt över utbyggnad av Ystad hamn   Projektet har pågått sedan oktober 2017 och något slutdatum är inte bestämt. Gruppen som deltagit med bilder och fotograferat har varit nio personer. Fotograferandet har utförts i mindre grupper på oftast två till tre personer. Hamnprojektet har tidigare i bilder skildrat Ystads hamns historia från […]
 • NFM2020 Katalogen er forsinket 31. mai 2020
 • NFM2020-Resultater 15. mai 2020
  NFM2020-Resultater Nordisk mester i Fotografi 2020 Farger: Marc Sabat, FinlandMonokrom: Marc Sabat, FinlandAlle i NFFF gratulerer! Premierte (Awards) FargerPremierte (Awards) MonoAksepterte bilder Color og Mono(Sortert på Klass/seksjon, land og etternavn) Vinnere av ‘beste klubb’ Premie: Gullmeldalje + €1000  for hver klasse De tre beste klubbene i hvert land