Minuttfilm; hva er det?

Minuttfilm; hva er det?

Minuttfilm skal som navnet tilsier vare i maksimum ett minutt; 60 sekunder inkludert eventuelle for- og ettertekster samt lydspor. Overskridelse av tiden tillates ikke. Minuttfilm kan handle om «hva som helst»; humor, drama, kunst, abstrakte uttrykk, animasjon, musikk etc.

Hva skjer på ett minutt?

Hva skjer på ett minutt?

Enkelt å lage minuttfilm tenker mange. Under forutsetning av at man har en god historie på lager og man vet hvordan å formidle den på så kort tid; ja. Men utfra den korte spilletiden vil det uansett være en utfordring å få fortalt i tide: fatte seg i korthet 🙂

Minuttfilmsjangeren er en egen kategori i NM i Film og er en svært godt egnet kategori å starte i både for fotografen og videografen. Et minuttfilmprosjekt er jo sterkt begrenset; speiselt når det kommer til klipp, lydsetting og presentasjon.

En minuttfilm fra NM i Film 2013 kan du se på Bergen Fritidsfilmeres filmsider på Vimeo. Filmen heter «En dårlig Dag» og er produsert av Per Magne Handegård og Ronny Bergo Kvam. Tåler godt HD og fullskjerm. Lyd er vesentlig!

Om skribenten

Roy Morten Gleditsch

Filmskaper siden 1970. Medlem av Bergen Fritidsfilmere siden 1980. Redaktør av NSFF Magasin fra oppstarten til juni 2016, tidligere medlem av Filmutvalget. Æresmedlem NSFF.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Nytt fra Filmutvalget 9. oktober 2021
  Vi er blitt oppmerksomme på at det er et misforhold mellom invitasjonen til NM i film 2021 og hvordan dette ble utøvd i praksis. For å rette opp i dette utnevner vi derfor to norgesmestere i år. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering 4. oktober 2021
  NSFF inviterer til webinar i konkurransefotografering og -juryering tirsdag 12. oktober. I denne omgang inviteres alle klubber i Innlandet. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Poeng og kommentarer til antatte i årets NM i film er publisert 26. september 2021
  Resultatene fra årets NM i film er nå loggført og man kan se poeng og kommentarer i konkurransedatabasen. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )