Vi planlegger film — fremdriftsplan hjelper oss med å lykkes

Vi planlegger film — fremdriftsplan hjelper oss med å lykkes

Filmutvalget i NSFF vil komme med jevnlige bidrag til inspirasjon og nytte for deg som driver med film — og for deg som ønsker å forsøke deg på levende bilder i tillegg til vanlig fotografering. I denne første artikkelen er temaet FREMDRIFTSPLAN. Har du innspill til videre innhold kan du ta kontakt med Helge N. Solie i filmutvalget, på e-post helge.solie@nsff.no.

Last ned Filmbladet nr 1 2021, Filmutvalgets eget medlemsblad (pdf)

Vi planlegger film

Hva skal til for at vi lykkes

Her kommer vi til å legge inn enkelte hjelpemidler for at du skal lykkes med ditt filmprosjekt. Det å forberede seg gjør at filmprosjektet kan gå mer smertefritt, med tanke på å få en flyt i prosjektet. Denne lille serien her består av skjemaer til å fylle ut og skal være til hjelp for hele filmteamet eller bare deg selv. Et nytt skjema kommer hver måned.

Fremdriftsplan

Det er viktig å legge en plan for hele innspillingsprosjektet. En slik plan viser de ulike milepælene i prosessen, og angir deadlines for de ulike delprosjektene. En enkel plan for en stor, norsk spillefilm kunne for eksempel være slik:

Milepæl Dato
Ferdig manus  
Start forarbeid  
Planlagt opptaksstart  
Planlagt opptaksslutt  
Start redigering  
Ferdig redigering  
Start lydetterarbeid  
Ferdig lydmix  
Ferdig film  
Antatt premieredato  

Deres fremdriftsplan

Dere må lage deres egen fremdriftsplan, ut ifra hvor lang tid dere har, hvor mye tid dere kan sette av til produksjonen og størrelsen på produksjonen. Fordelen med å ha en fremdriftsplan er at dere blir nødt til å tenke gjennom produksjonen fra A til Å og forsøke å beregne hvor lang tid de ulike fasene skal ta. Dessuten er den et bra verktøy for å gi alle i gruppa en oppfatning av når ting skal skje.

Skjema som kommer:

  • Sjekkliste design
  • Sjekkliste kamera
  • Sjekkliste produsent
  • Sjekkliste regissør
  • Kalkyleskjema
  • Produksjonshuskeliste
  • Redigering
  • Script
  • Søknadsskjema

Om skribenten

Helge N. Solie

Medlem i NSFF Filmutvalg og i Sarpsborg fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )