Det nærmer seg Eurofilmforum og Eurofilmfestival!

Det nærmer seg Eurofilmforum og Eurofilmfestival!

Noen av dere som leser dette, har vært borti Eurofilmer før, for eksempel som deltakere i Amatørfilmfestivalen i Oslo på begynnelsen av 2000-tallet. Noen av dere fikk kanskje filmen deres videresendt fra Amatørfilmfestivalen til Eurofilmfestivalen. Amatørfilmfestivalen var nemlig et Eurofilmforum, og i internasjonal sammenheng hadde den navnet Eurofilmforum Scandinavia.

Forhåndssiling av filmer i Eurofilmforum

Festivalen i Oslo er dessverre nedlagt, men noen av oss holder fortsatt kontakt med Eurofilmer, som er et europeisk amatørfilmforbund med sete i Tyskland. Eurofilmers konkurranser er åpne for alle amatører, uavhengig av medlemskap. Konkurransene foregår på to nivåer. Alle filmer må først sendes inn til et Eurofilmforum, og siden vi ikke har noe slikt forum i Skandinavia lenger, er det naturligste for oss i Norge å sende filmene til Eurofilmforum i Hamburg. Der blir de innsendte filmene vurdert av en kompetent jury etter et poengsystem, og alle filmer blir vist på en minifestival som er unnagjort på en dag med premieutdeling til slutt.

De filmene som får mer enn et visst antall poeng i Eurofilmforum, går videre til selve Eurofilmfestivalen. Her vises det film i tre dager, og det er stor festivitas. Filmene er da blitt bedømt på forhånd av en internasjonal jury på syv medlemmer. Jeg har sittet i den juryen én gang, og ble imponert over den grundige og samvittighetsfulle behandlingen hver eneste film fikk. I år får jeg igjen gleden av å være jurymedlem.

Gode resultater for norske filmmakere

Sist det var Eurofilmfestival, var i Harsefeld i Nord-Tyskland i begynnelsen av oktober. Det var påmeldt tre norske filmer. Alle gikk videre til Eurofilmfestivalen, og det endte med sølv til Bergen Fritidsfilmere og til Terje Idsø, og bronse til Per Øgland. Det var mange tilreisende og høy stemning på festivalen, som ble vunnet med meget knepen margin av Emmanuel Dubois fra Frankrike med den intelligente satiren «Fridgemania». Meget tett på kom Harald Scholz fra Østerrike med den nifse og teknisk helt briljante fremtidsvisjonen «Slutten på fremtiden» der Scholz selv spiller et 30-talls roller.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/xYWMJCJpno0?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Lyst til å delta?

Da tar du kontakt med ansvarlig for Eurofilmforum i Hamburg: Wolfgang Thomas, Mühlenbrook 29, DE- 22397 Hamburg, e-post forumnord@hamburger-film-club.de.
Eller du kan kontakte undertegnede: Jon Gisle, Hotvetveien 7, 3018 Drammen, mobil 481 22 740, e-post ryen.gisle@online.no.

Fristen for innsending av film er 16. april 2018 til ovennevnte adresse, men man pleier å akseptere fristoverskridelser så sant det er praktisk mulig. Alle formater godtas. Det er et påmeldingsgebyr som varierer med om du deltar første gang eller ikke, og med om du er medlem av Eurofilmer eller ikke. Send ikke filmer på mer enn 20 minutter. Og det er ikke lurt å sende filmer med masse norsk tale med mindre det er engelske, eventuelt tyske, undertekster.

Selve Eurofilmforumet finner sted i Ammersbek ved Hamburg 19. mai, mens årets Eurofilmfestival går av stabelen i Bludenz i Østerrike fra 27. til 29. september.
Jeg håper å få se riktig mange norske filmer i Eurofilmfestivalen i år!

Om skribenten

Jon Gisle

Medlem av Asker og Bærum Videoamatører. Æresmedlem NSFF. Styremedlem og mangeårig president for daværende Norges Smalfilm- og Videoforbund (NSV), styremedlem i Eurofilmer i et par dekader. Prisbelønnet amatørfilmskaper nasjonalt og internasjonalt, jurymedlem i norske og internasjonale konkurranser.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )