Fotospiren – Bryne Fotoklubbs tilbud for barn og ungdom

Fotospiren – Bryne Fotoklubbs tilbud for barn og ungdom
Bryne Fotoklubb starter fotogruppe for barn og ungdom mellom 9-15 år. Tilbudet er gitt navnet «Fotospiren» og har oppstart 4. januar 2018. Vi skal ha møter hver torsdag, og følger skoleplanen med hensyn til ferier og andre fridager. Medlemskontingenten vil være på 300 kroner i året.

Formålet er å fremme interessen for fotografi i et aktivt og sosialt miljø for små fotospirer på Jæren og omegn. Vi ønsker å være et kreativt tilbud, med teknisk og kunstnerisk utfoldelse. Ved å stimulere nysgjerrighet, gi læring, legge vekt på mestring og møte alle på det nivå de er er målet å løfte dem videre. Alle er unike, og vi vil jobbe for å få frem talentet i hver enkelt person!

Fokus på gleden ved hobbyen og det å dele inntrykk i form av bilder

Ideen oppsto som et ønske om å dele det fantastiske vi opplever når vi tar med oss kamera på tur. Vi vil formidle at fotografering ikke er forbeholdt mor eller far, men noe hele familien kan gjøre sammen. Det finnes jo ingen aldersgrense på å fange en opplevelse og formidle den videre! Barn er jo gjerne flinke til å formidle følelser, derfor ønsker vi å inspirere de unge til å oppleve det fantastiske univers som vi ser gjennom søkeren, og hjelpe dem til å vise frem det de ser. Det skal bli spennende å se verden fra et barne- og ungdomsperspektiv!

Fotospiren Bryne Fotoklubb
Vi ønsker først og fremst og ha fokus på GLEDEN ved å fotografere! Så er det jo slik at ved økt kunnskap om både kamera og annet utstyr, teknikk og komposisjon så øker gleden ved både det å ta bilder og det å vise dem!

Ivaretar også foreldrene og det sosiale for å legge tilrette for gode opplevelser

Vi er i dag tre ledere; to erfarne fotografer fra klubben pluss min kone som blir med og hjelper med den sosiale delen. I tillegg er det åpent for at foreldrene blir med barna på møtene, slik at de kan lære ting sammen. Det tror vi vil gjøre det lettere når barna skal ut og ta bilder i hverdagen.

Vi har laget en egen facebookgruppe der vi legger til foreldrene og. Der kan de holde seg oppdatert på det som skjer til en hver tid, og mange av foreldrene har sagt at de og blir med på møtene.

<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/ot3ZHOzUp-A?rel=0" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Møteplaner klare – månedlige tema og mye praktisk trening

Vi har lagt det opp slik at vi vil jobbe med ett tema hver måned, det vil si fire møter for hvert tema. Slik ser vi for oss at møteprogrammet kan se ut:

  • Velkommen, litt sosialt.
  • Se på bilder de har tatt i løpet av uken, snakke om disse. Gjenomgang med oppmuntring og inspirasjon.
  • Gruppearbeid: Her vil vi gå sammen i grupper og løse foto-oppgaver, både praktiske og tekniske. For eksempel hive en gjenstand opp i luften – «hvordan få et skarpt bilde av den?» Snakke først, deretter prøve ut i praksis.
  • Se på bilder fra gruppearbeid og lære av det.
  • Hjemmelekse: foto-oppgave til neste møte.
  • Avslutter med sosialt fotoprat.

Ingen krav til utstyr, håp om økonomisk støtte

Vi har ikke alt på plass når det gjelder utstyr ennå. Vi jobber med å få til en løsning der vi har kamerapakker de kan låne eller leie. Vi ser for oss at systemkamera med manuelle instillinger vil egne seg best, da læringen vil kunne handle mer om det å lage og komponere et bilde – og ikke bare knipse.

Alle kamera er allikevel tillatt, inkludert mobiler. Igjen er det jo gleden av å fotografere som skal ha hovedfokus! De fleste har et kamera i dag, så vi tror dette løser seg. For de som ikke har, skal vi finne en løsning.

Vi har søkt om økonomisk støtte men fristene for slike fond er to ganger i året, med den første i mars. Vi gir gass med det vi har, og så får eventuelle tilskudd i ettertid være en kjærkommen bonus!

Allerede i slutten av mars er det meningen at Fotospiren skal ha fotoutstilling sammen med resten av fotoklubben. Vi vil også oppmuntre til å levere inn bilder til NM i foto samt Årboka til NSFF.

Dette blir awesome!

Fotospiren Bryne Fotoklubb

Bryne Fotoklubb – fotoklubben for alle

Fotoklubben ble stiftet i 1952. Medlemsaktiviteten har variert fra ti medlemmer på det laveste, til førti medlemmer på det meste – slik det er i dag. De fleste er svært aktive både på medlemsmøter og ulike oppdrag. Spisskompetansen er tung, spesielt blant «veteranene» i klubben. Flere av våre medlemmer har gjennom årene utmerket seg i konkurranser og utstillinger i inn- og utland.

Vi har egne flotte lokaler i Tu gamle skule. Der har vi møterom til cirka 40 personer, og et hyggelig kjellerlokale der vi har bygget vårt eget studio. Dette er et komplett studio med sort vegg, hvit "uendelig" bakgrunn med buet vegg oppe og nede, og flere sett med blitzer og softbokser. I tillegg finnes det et eget makeup-rom der, og når det er helt ferdig i løpet av våren kommer det også en garderobe med litt kostymer og slikt.

Vi disponerer også Fotohuset i Bryne sentrum – et gammelt hus som bare vi i fotoklubben bruker, til fotoshoot med mer.

Om skribenten

Kjetil Barane

Nestleder og ungdomskontakt i Bryne Fotoklubb.

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )