Stormtreff med skyfri himmel

Stormtreff med skyfri himmel

Det første regionale film- og fototreffet fikk navnet «Stormtreffet» på forhånd. Det ble langt fra noe stormtreff, ei heller i overført betydning. Så godt som skyfri himmel under hele treffet og overhodet ikke noe vind, men vi fikk både solnedgang og litt nordlys i stedet.

Det var 18 deltakere – de aller fleste var fra arrangørklubben, ellers var det deltakere fra seks andre klubber inkludert to deltakere helt fra Lom og Lillehammer. At deltakelsen ikke var større skyldtes nok i første rekke kort varsel, og kollisjon med andre arrangement i flere klubber denne helgen. Fasilitetene var fine, og området spennende.

Naturfilm, foredrag om komposisjon og tips om forberedelse for print

Innholdsmessig var seminaret godt. Dag Røttereng sitt innlegg fredag kveld var en film fra Smøla, satt sammen av stillbilder, filmsnutter og timelapse, og lydsatt med musikk. Kai Helge Andersen fra Kristiansund holdt samme kveld foredrag om fuglelivet ved Hustadvika. Det er utrolig hvor mange arter som han hadde registrert og tatt bilde av!

Selv om to av foredragsholderne var naturfotografer, var foredraget til Røttereng på lørdag formiddag av allmenn verdi: det dreide seg nemlig om komposisjon, godt illustrert med hans egne naturbilder.

Lørdag kveld og søndag formiddag fikk Per Arnfinn Persen fra Profil Data AS til rådighet. Han gjennomgikk det meste som har med printing på papir, folie og andre medier. Deltagerne fikk en grundig gjennomgang av printmulighetene i Lightroom, med tips om innstillinger. Persen vektla også viktigheten av godt kalibrert skjerm.

Alle fikk mulighet til å få printet minst ett bilde i A3-format eller større, og rådgiving om hvilket papir en skulle bruke. Persen hadde med seg mange typer papir som deltagerne fikk teste. Hans store viten og erfaring på området ble satt stor pris på av alle deltakerne, og det var selvfølgelig også stor interesse for produktene han presenterte.

Selvsagt tid for fotografering og filming

Alle deltakerne var på tur til tre steder: Atlanterhavsveien og Vevang samt skjær og strand i nærheten av Farstad. Lav sol bidro til at mange prøvde seg på motlysfotografering.

Alle bildene i reisebrevet er ved Tor-Henrik Furmyr.

Treffkonkurranse

Hver deltaker kunne levere inn to bilder til en egen fotokonkurranse. Bildene måtte være tatt under treffet, og temaet var fritt. Her er vinnerbildene:
1. plass: Leif Erling Aasan, 2. plass: Arnfinn Malmedal, 3. plass: Eva Frisnes

Om skribenten

Leonard Løvoll

Styremedlem i Ålesund Kameraklubb. Regionkontakt for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

1 kommentar

  1. Gunnar Holten

    Stormen og regnet kom i dag, torsdagen etter treffet! 😲

    Svar

Sporinger / Pingback

  1. Regionale film- og fototreff 2018, arrangert av din klubb? | Norsk Selskap for Fotografi - […] prøve ordningen med regionale treff arrangert fem regionale treff, i samarbeid med seks klubber. Først ute var Hustadvika FK…

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

Medeier Norsk Natufotofestival

Norsk Naturfotofestival

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )