Portrett: Atle Sveen

Portrett: Atle Sveen

Født en vinterdag i 1979, oppvokst og bosatt i Gaupen, Ringsaker, Norge.

Som barn var jeg alltid glad i å skape ting. Via tegning, modellkitt og LEGO kunne jeg være kreativ og lage mye rart. Men det var først som freelance-journalist i lokalavisa at jeg ble bedre kjent med fotografering. Gode tilbakemeldinger på bildene jeg tok til forskjellige saker oppmuntret meg til å bruke kameraet også til annet enn jobb. Mitt første speilreflekskamera og objektiv ble kjøpt brukt av en journalist i avisa, og ble flittig brukt.

Siden en tante og et par onkler var medlemmer i Moelv kameraklubb var jeg nysgjerrig på hva som foregikk der. Jeg møtte opp på et møte i 2000 og har siden vært medlem. I starten var det mest lysbilder som ble brukt, og det var alltid veldig spennende å vente på å få tilbake ferdig fremkalt film.

Konkurranser var det også, og jeg startet ganske raskt med å prøve bildene mine i de lokale konkurransene. Min første fjerdeplass i månedens bilde i klubben husker jeg veldig godt, og det var også en oppmuntring til videre deltakelse. Etter hvert ble det flere «årets fotograf»-titler i klubben, noe som har vært stolte øyeblikk.

Jeg liker å fotografere det meste, jeg har aldri låst meg til noen sjanger. Men natur og dyr har alltid vært en stor del av fotograferingen. De siste par årene har aktbilder og modellfotografering vært hovedfokuset mitt. Den kreative gleden fra barndommen har alltid vært med meg, og nå får denne stort sett utløp gjennom foto.

Konkurranseinstinktet har også alltid vært sterkt, og siden 2013 har jeg deltatt aktivt i internasjonale salonger. Der har jeg vært heldig med flere gode resultater, og i år fikk jeg tittelen EFIAP. Fem ganger har jeg vært så heldig å få en såkalt «FIAP Blue badge», som er en liten pin som går til beste fotograf i en internasjonal konkurranse med FIAP-godkjenning.

Jakten på gode bilder fortsetter kontinuerlig, og jeg håper å kunne få realisert flere ideer jeg har båret på lenge. Noen er kanskje litt ambisiøse, men desto mer tilfredsstillende å komme i mål.

Atle Sveen

Om skribenten

Atle Sveen

Medlem av Moelv Kameraklubb. AFIAP - Artiste FIAP (2014), EFIAP - Excellence FIAP (2015), EFIAP/B - Excellence FIAP Bronze (2016).

Legg igjen kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

RSS SISTE FRA NSFF.NO

 • NM i foto, Årets klubb 2021 17. november 2021
  Beste klubb i haustrunden samt samanlagt – og dermed Årets klubb 2021 – er Skodje fotoklubb. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Norgesmeister i foto 2021 17. november 2021
  Norgesmeister i foto 2021 er kåra. I år var det tett mellom 1. og 2. plass i både NM og ungdomsklassen, der berre eit poeng skiljer. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Resultat frå haustrunden NM i foto 2021 16. november 2021
  I haustrunden av NM i foto 2021 vart det levert inn 4884 bilder fordelt over 8 klassar, inkludert ungdomsklassen. Resultata er no klare. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • Statistikk fra haustrunden NM i foto 16. oktober 2021
  Her er statistikk frå NM i foto, haustrunden 2021. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.
 • To nasjonale fotokonkurranser med NSFF-poengmuligheter 9. oktober 2021
  NSFF vil minne om Digitalis 2021 og Bodø Nasjonale 2021, som begge gir poeng mot NSFF-hederstegn. Besøk nsff.no for mer informasjon fra Norsk Selskap for Fotografi.

Nordiske fotoorganisasjoner

Nordic Society of Photography (NFFF) Norsk fotohistorisk forening Fellesorganisasjonen Foto-Norge Selskabet for Dansk Fotografi (SDF) Suomen Kameraseurojen Litto Ry (SKsl) Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF)

RSS NFFF (nordic.photo )